Ticaret Bakanı Pekcan: Gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz

Ticaret Bakanı Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı destek ödemelerine bugün itibarıyla başladıklarını bildirdi.

Bakan Pekcan, Belçika'nın, ticari ve ekonomik yönden Türkiye için daima önemli ülkelerden biri olduğunu belirterek, ikili ticaret hacminin 6,6 milyar dolardan 2020 yılında 7,3 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Salgına rağmen sağlanan bu artışın iki ülke arasındaki mevcut ticari potansiyelin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden Pekcan, "Biz de bu gerçekten hareketle, karşılıklı iş birliği fırsatlarını en iyi şekilde kullanarak, ikili ticaret hacmimizi en kısa zamanda 10 milyar dolar ve üzerine çıkarmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Pekcan, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile bugüne kadar yakın bir ekonomik entegrasyon içinde olduklarını dile getirerek, bu ikili ilişkinin küresel salgın sonrası dönemde daha da güçlenerek süreceğine inandığını bildirdi.

GÜNDEM
Bakan Pekcan: Asya-Pasifik ülkelerini ihracat pazarı olarak görmenin vakti geldi geçiyor

"Üçüncü ülkelerde gerçekleştirilebilecek ortak yatırım ve projelere değindik"

Bakan Pekcan, bugünkü toplantıda, ikili ticari fırsatların yanında, karşılıklı yatırımların önemine ve üçüncü ülkelerde gerçekleştirilebilecek ortak yatırım ve projelere de değindiklerinin altını çizerek, "Aynı zamanda Belçikalı dostlarımıza ülkemizdeki cazip yatırım ortamını hatırlattık, yakın zamanda ortaya koyduğumuz yeni nesil İhtisas Serbest Bölge modelimiz dahil olmak üzere, yabancı yatırımları teşvik edici mekanizmalarımızdan söz ettik" dedi.

Pekcan, tüm bu konularda iş birliğini ilerletmek adına önemli bir ortak iradeyi ortaya koyduklarını belirterek,"Umuyorum, bugünkü Ortak Komite toplantımızın da katkısıyla ileriki günlerde somut ve önemli adımlar atılmaya devam edilecektir" değerlendirmelerinde bulundu.

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Yepyeni bir dönem başlıyor

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi

İkili gündem konularının yanı sıra Türkiye-AB ilişkileri bağlamındaki önemli başlıkları da değerlendirdiklerinin altını çizen Pekcan, şunları kaydetti:

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Pekcan açıkladı: Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf başvuruda bulundu

"Ortak fayda, ortak kazanç temelinde çalışacağız"

Bakan Pekcan, iki ülke arasında geniş ticaret ve yatırım fırsatları olduğunu ifade ederek, "Belçika ile geçmişten bugüne gelen ekonomik ilişkilerimiz bunu çok iyi biçimde ortaya koyuyor. Şimdi, pandemiden çıkış ile ilgili stratejilerin geliştirildiği bu dönemde, geleceği planlamanın ve ikili ilişkilerimizi geliştirmenin tam zamanı. Bu çerçevede ortak fayda, ortak kazanç temelinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Pekcan, AB'nin de Türkiye için her açıdan önemli bir stratejik ortak olduğunu belirterek, "Bu çerçevede, Belçika gibi önemli AB ülkeleri ile ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi mümkün olan en iyi biçimde geliştirme yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Pekcan: Müteahhitlik sektörümüz 128 ülkede

Esnaf ve sanatkarlara yönelik gelir kaybı desteği ödemeleri bugün başlıyor

Bakan Pekcan, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Salgından etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı destek ödemelerini ocak ayı içinde planladıklarını hatırlatan Pekcan, "Bizim ve Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinin karşılaştırılmasıyla mümkün olan en kısa zamanda ödemeleri yapacağımızı söylemiştim. Bugün itibarıyla gelir kaybı destek ödemelerine başlamış bulunuyoruz. Herkese hayırlı olsun, ocak ayını ödemeye başladık. bundan sonra da ocak-şubat-mart, üç ay bunları ödemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Pekcan: Türkiye yoluna devam edecek