Togg elektriklide yatırımı hızlandırdı

Togg’un piyasaya çıkmasına sayılı günler kala Türkiye’de elektrikli araç parça yatırımı hızlandı. Elektrikli araç yatırımlarının arttığına işaret eden TAYSAD Başkanı Albert Saydam, “Türkiye’de şu anda başlayan yatırımların yakın zamanda arkasının geleceğini öngörüyoruz. Yurt dışındaki elektrikleşme konusunda önde olan birçok firma Türkiye’de partner arayışına girdi” dedi.

Şuayip Alabay
Türkiye'de ortak arayan arayana

Türkiye’deki otomotiv tedarik parçası sanayisinin ilk 6 aylık performansını değerlendiren Taşıt Araçları Tedarik Sanayii Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, Togg’la birlikte elektrikli araç parçası yatırımlarının hız kazandığını söyledi.

YIL SONUNA KADAR YENİ YATIRIMLAR GELECEK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/08/01/02/39/resized_58b17-88326844manc59fet1.jpg

İHRACATTA OTO BAŞINA 5 BİN DOLAR ARTIŞ VAR

Türkiye’nin otomotiv üretimi açısından dünyada 12’nci sırada olduğunu söyleyen Albert Saydam, sözlerini şöyle sürdürdü: “İç pazar olarak baktığımızda ise dünyadan aldığımız pay 19’uncu sırada. Toplam dünya otomotiv endüstrisinde Türkiye’nin payı ise yüzde 1.7 oranında. Dünyadan aldığımız Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) payı ise binde 8. Bu da demek oluyor ki Türkiye net bir otomotiv ülkesi. Son dönemde otomotiv ihracatımızda otomobil başına aldığımız pay arttı. Bunun sebebi Türkiye’de teknolojik otomotiv üretimi artıyor olması. Geçmişte 13 bin 500 dolar olan otomotiv başına ihracatımız son olarak 18 bin 850 dolara yükseldi.”

TEDARİKÇİDE HEDEF 14 MİLYAR $ İHRACAT

Almanlar Türkiye’yi yanında istiyor

Alman otomotiv üreticilerinin Türkiye’yi en stratejik ortaklarından biri olarak gördüğünü ve otomotiv çözümüne dair konularda sürekli davet ettiklerini belirten TAYSAD Başkanı Albert Saydam, “Almanlar yeni platform çalışmalarında ya Türkiye’deki tedarikçileri tercih ediyor, ya da gelin yanı başımıza bu sorunumuzu hemen yanımızda çözün diye açıkça davet ediyorlar. Öte yandan TAYSAD olarak bizlerin öngörüsü, Türk otomotivinin önünün açık olduğu yönünde. Dünyada üretim yapan ana sanayiler bunu söylüyor. Burada yatırımı olmayan ana sanayi segmentindeki birinci tedarikçi CEO’ları, inanın Türkiye’yi yakından takip ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ
Togg CEO’su Karakaş: Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz