Türkiye ihracatta kritik eşiği yakaladı: Teminat sorunu bitecek

Türkiye’nin dünya ihracatında yüzde 1 pay seviyesine ulaşarak kritik eşiği yakaladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuracağımız fon ile ihracatçılarımıza sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. TİM ve ihracatçı birlikleri katkılarıyla oluşacak bu fon sayesinde ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır” dedi.

TİM’in ödül töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatçıların, Türkiye’nin yeni küresel sistemde yer alma hedefinin öncüleri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül törenine katıldı. Törende Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TİM Başkanı İsmail Gülle de yer aldı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok

İHRACAT REKOR KIRDI

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçıya müjde: Teminat sorunu ortadan kalkacak

İSTANBUL’A YENİ FUAR MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzak mesafelere yapılacak ihracat için eylem planının önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirterek, “Kuracağımız ihracat fonuyla sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Bu fon sayesinde ihracatçıların finansmana erişim sorunu ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

KÜRESEL SİSTEMDE KARARLILIK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salı günü ABD’de BM Genel Kurulu’nda ifade edeceğim gibi önümüzdeki dönemde yeni küresel sistemde yer almak için üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu konuda ihtiyacımız olan kararlılığı sağlamıştır. İhracatçılarımız bu yeni dönemde de evvel Allah öncüleri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Uzak ülkeler stratejisi hayata geçiyor