Türkiye savunmada devrim yaptı: Dünyada ilk üçteyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 19 yılda savunma sanayiinde devrim yaptığını söyledi. Erdoğan, "Bilhassa yapay zeka temelli çalışan kara, hava ve deniz araçları konusunda iddialı projeler üretiyoruz. Sürü İHA’lar, insansız deniz araçları, insansız savaş uçakları, elektromanyetik toplar, lazer silahları, uydu sistemleri gibi geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek her alanda varız, var olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İDEF’21 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni’ndeki konuşmasında, kendi alanında önemli bir dünya markası haline gelen fuarın 15’incisinin ülke ve katılımcı firmalar için hayırlara vesile olmasını diledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/18/02/11/resized_1644a-7e764422430542411.jpg

EKONOMİ
Türk savunma sanayisinde yerli motor için geri sayım: TÜMOSAN'ın ürettiği projeler IDEF 2021'de sergilendi

Erdoğan, geçmişi 1993 yılına kadar giden ve iki yılda bir yapılan fuara katılımın sayı ve nitelik olarak sürekli artmasının ülkenin savunma sanayisinin başarısının ifadesi olduğunu dile getirerek, “Burada imzalanan anlaşmalar ve protokoller, fuarımızın savunma sanayi alanında artık kendisine küresel bir yer edindiğine işaret ediyor. İDEF 2021’i işte böyle bir iklimde gerçekleştiriyoruz. Fuarımız gerek açılışa iştirak eden misafirlerimiz gerekse katılımcı firmalar bakımından bugüne kadar ki en zengin görünümüne sahiptir.” diye konuştu.

EKONOMİ
Savunmada gurur günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan İDEF’21 Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışında konuştu

ÇOK İYİ NOKTAYA GELDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin son 19 yılda diğer pek çok alan gibi savunma sanayinde de adeta bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

EKONOMİ
Yerli ve milli imkanlarla üretildi: Dünyada benzeri bulunmuyor

BAŞARIYI SAHADA İSPAT ETTİK

Erdoğan, adece kendi kendilerine yeterli olmakla kalmayıp, bu birikimi dostlarının ve müttefiklerinin istifadesine de açtıklarını belirtti.

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde katettikleri mesafenin ve elde ettikleri başarıların gerisindeki bir diğer önemli faktöre değinerek, şöyle devam etti:

“Terörle mücadelesinin en kritik anlarında yalnız bırakılan, sınırları tehdit altındayken ihtiyaç duyduğu hiçbir ürüne ulaşamayan bir ülke olarak, kendi ihtiyaçlarımızı süratle karşılayacak adımları atmaya mecbur kaldık. Yürüttüğümüz projelerin bize sağladığı imkanları, kendi sınırlarımızı güvenli hale getirmek, hem sınır ötesi harekatlarla bölgemizde bir güvenlik kuşağı oluşturmak için kullandık. Savunma sanayiinde bugünün ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde geleceğin teknolojilerine, geleceğin araçlarına, geleceğin ürünlerine yatırım yapıyoruz. Bilhassa yapay zeka temelli çalışan kara, hava ve deniz araçları konusunda iddialı projeler üretiyoruz. Sürü İHA’lar, insansız deniz araçları, insansız savaş uçakları, elektromanyetik toplar, lazer silahları uydu sistemleri gibi geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek her alanda varız, var olacağız.” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/18/02/13/resized_c5c8d-4d44b8fbkurdale.jpg

SAVUNMADAKİ FELSEFEMİZ

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuk Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio ve katılımcılar açılış kurdelesini kesti. Erdoğan kurdeleyi keserken, ifadelerini kullandı. Daha sonra Erdoğan ile katılımcılar fuarı gezdi.

Yerli üretimde büyük sıçrama

SİBER SİSTEMLER KRİTİK ÖNEME SAHİP

Güçlü ve etkili olabilmek için proaktif tedbirler almanın önemine vurgu yapan Akar, “Yarının dünyasında söz sahibi olmak isteyen ülkeler kendilerini güncel tutmak zorundalar. Siber güvenlik yapay zeka robotik sistemleri yakından takip etmekteyiz. Lazer silahlardan yönlendirilmiş enerji silahlarına kadar birçok ürünü kullanmaktayız. Ayrıca geleceğin savunma teknolojilerinde kara deniz ve hava dışında karşımıza gelmek bulunmaktadır. Siber sistemler alanında üstünlüğü ele geçirmek diğer alanlarda da başarılı olmak için önemli olacaktır” dedi.

MİLLİ ÜRETİM YÜZDE 80’LERE ULAŞTI