Türkiye'nin müthiş silahı

Yerli üretim lazer bomba kiti, kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta vuruşu yapan akıllı mühimmatlara dönüştürerek atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor. Türkiye'nin bu alandaki dışa bağımlılığını sona erdiren sistem birçok ülke tarafından da takip ediliyor.

Yeni Şafak Büşra Soyal
Lazer Güdümlü Bomba Kiti, bombanın hedefi vurma oranının arttırılması amacıyla tasarlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki alıcılarına katma değeri yüksek güvenilir çözümler sunan yerli firmalar, Türkiye'nin teknolojik alanda da dışa bağımlılığını azaltmaya devam ediyor. Elektronik teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında rekabet gücü ile tercih edilen ve stratejik bir ortak gibi güven duyulan milli teknoloji firması Aselsan ise ülkemizin savunma sanayisi için yürüttüğü çalışmaları ile göz dolduruyor. yenisafak.com olarak her hafta sizler için bir milli projemizi tanıtıyoruz. Bu hafta ise Aselsan tarafından üretilen Lazer Güdümlü Bomba Kitini ele alacağız.Dışa bağımlılığa son

Atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor Dedektör, kart tasarımı ve algoritması öz kaynaklarla geliştirilen sistemin elektrikli motoru ve ısıl pili ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından tasarlandı.

Birçok ülkeden yakın takip Ürün uçakta taşınmasında ve atılışında, standart bomba taşıyıcıları üzerlerinde hiçbir değişiklik yapılmadan kullanılabiliyor. Uçakla bomba arasında herhangi bir elektriksel bağlantıya ihtiyaç gerek kalmıyor. Bu özelliği ile LGB'nin uçaklarla uyumluluğu çok kolaylıkla sağlanabiliyor.

Kitin yüksek vurma hassasiyeti hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenerek sağlanıyor. Böylelikle bir hedefin vurulması için harcanan bomba sayısı düşüyor, hem de uçağın yapacağı sorti sayısı azalıyor.

EKONOMİ
Asker için müthiş icat

EKONOMİ
Yerli Kaplan göz dolduruyor

EKONOMİ
Dünya devlerini geride bırakacak