Türkiye'ye yatırım yapmamak aptallık

Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, Türkiye’nin Afrika pazarlarına erişim konusunda herkesten bir adım önde olduğunu söyledi. Ülkemizin yatırım için çok elverişli olduğunu söyleyen Polman, “Burada olmamak aptallık bence” dedi.

Yeni Şafak Cabir Turğut
Unilever Dünya Başkanı Paul Polman

Eskiden jeo-politik avantajı ile dikkat çeken Türkiye son 14 yıldaki gösterdiği ekonomik istikrar ile de doğrudan yatırımcıyı çekiyor. Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, Türkiye’nin Afrika pazarlarına erişim konusunda herkesten bir adım önde olduğunu belirterek, “Geçmişten günümüze ülkesel ve uluslararası parametreler değerlendirildiğinde, Türkiye yatırım için çok elverişli bir yer ve burada olmamak aptallıktır bence” dedi. İngiltere-Hollanda sermayeli Unilever’in 350 milyon avro değerindeki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasının açılışı için Konya’ya gelen Polman, düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Polman; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya pazarları için bölgesel merkez olma rolüne sahip Türkiye’yi artık 'gelişmekte olan ülke' kategorisinde tanımladıklarını ifade etti.

AVRUPA’DAKİ YAVAŞLAMA ÜLKENİZE YARAYACAK

Ülkemizin orta gelir grubuna sahip olması açısından birçok fırsatı bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Polman, “Bölgenizdeki jeopolitik sıkıntılara rağmen, gelecek için son derece avantajlı bir konumdasınız. Rusya, Hindistan ve Çin ile iyi ilişkiler kuruyorsunuz. Avrupa ekonomisinde iyileşme yavaş da olsa gerçekleşiyor; bu durum Türkiye’ye yarayacaktır” diye konuştu. Polman, Türkiye pazarının, Unilever açısından değerlendirildiğinde dünya geneli ortalamasının çok üzerinde, çift haneli rakamlarda büyüdüğüne dikkati çekti, Avrupa’da bunun daha da sınırlı kaldığını aktardı. 10 YILDA 600 MİLYON AVRO YATIRIM YAPTIK

Unilever olarak dünyanın 190 ülkesinde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Polman, “Biz yatırımlar ve satış/pazarlama anlamında global bir portföy yönetiyoruz. Türkiye’de ticari faaliyetlerimiz 100 yıldan bu yana sürüyor. Dolayısıyla Türkiye’ye bakış açımız da kısa vadeli olamaz” şeklinde konuştu. Polman, sadece son 10 yıl içinde Türkiye’ye; fabrika, marka ve pazarlama yatırımları için toplam 600 milyon avro yatırım yaptıklarını vurguladı.