Uludağ eteklerinde 'Çin kazı' üretilecek

Bursa'nın Uludağ eteklerindeki Harmancık ilçesinde bir iş adamı, kuracağı kaz çiftliğinde sezonda 80 yumurta veren Çin kazı üretimi yapacak.

Yeni Şafak
Kaz çiftliğinde sezonda 80 yumurta veren Çin kazı üretimi yapılacak.
Kaz çiftliğinde sezonda 80 yumurta veren Çin kazı üretimi yapılacak.

İlçeye bağlı Gedikören kırsal mahallesinde iş adamı İsmail Aygün'ün girişimleriyle yaklaşık 1,5 ay sonra faaliyete geçmesi planlanan çiftlikte üretilecek kazların eti ve diğer ürünleri, iç piyasanın yanı sıra çeşitli ülkelere gönderilecek.

Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar ve AK Parti eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'na tesisin yapılacağı bölgeyi ve yatırımını anlatan Aygün yaptığı açıklamada, doğduğu yere yatırım yapacak olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Aygün, tamamen rastlantı sonucu Uygur Türkü olan Çin vatandaşı veteriner Muhammed Ataman ile tanıştıklarını ve bu kişinin kaz üretimi konusunda uzman olduğunu öğrendiğini anlattı. Aygün, "Bu kişi ile yaptığımız uzun görüşmeler neticesinde kaz çifitliği kurmaya karar verdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda da Türkiye'de resmi kaz çiftliğinin olmadığını gördük. Resmi olarak ilk kaz çiftliğini Harmancık'ta biz kuracağız" diye konuştu.

İlk olarak çiftliği doğduğu yer olan kırsal mahalleye kurmayı kararlaştırdıklarını dile getiren Aygün, şöyle devam etti:

Aygün, kaz etine dış pazarda büyük ilgi olduğunu söyledi.

Etinden, tüyünden ve ciğerinden faydalanılacak

Aygün, şunları kaydetti:

Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar da bu projenin ilçelerinde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Öncelikle Türkiye'de bir ilk olacak. Bunun yanı sıra bölgemize istihdam sağlayacak. İlçemizden 30 kişi burada çalışacak. Burasının bölgemize örnek olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Anbarcıoğlu da yatırımcı İsmail Aygün'e teşekkür ederek, "Bölgemiz için önemli bir girişim. Oldukça getirisi olan bir alan. Bugüne kadar resmi olarak böyle bir çiftlik kurulmamış. 2 bin kazla başlayıp üretimi bir yılda 20 bine çıkarmayı planlıyorlar. Bölgemize de girişimcimize de hayırlı olsun" dedi.

EKONOMİ
'Buğdayın atası' siyeze ilgi ekim alanını 10 kat artırdı

EKONOMİ
Hobi olarak başladı ABD ve Avrupa’ya da satıyor

EKONOMİ
2500 lira maaşla eleman bulamıyorlar