Vakıflar’dan bir erteleme daha bekleniyor: İşletmelere nefes aldırdı

Koronavirüs salgınında birçok kesime sağlanan destekler, esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle kira ödeyen işletmeler için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ertelemesi, binlerce işletmeyi ayakta tuttu. Vakaların artmasıyla getirilen kısıtlamalarla yeniden sıkıntıya giren Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracısı işletmeler, bir kolaylık daha bekliyor.

Virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirlerin en kapsamlısı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart günü açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle duyuruldu.

Türkiye’de ilk korona vakasının görülmesinin ardından salgınla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle hem işletmelere hem bireylere sağlanan destekler birçok kesim için can suyu oldu. Virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirlerin en kapsamlısı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart günü açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle duyuruldu. 26 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun ile koronavirüsle mücadele kapsamında önemli düzenlemeler yapıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/13/01/55/resized_7cefe-91fbff90erdosondekupe.jpg

Erdoğan müjdeyi verdi: Kiralarda yeni düzenlemeye gidiyoruz

EKONOMİ
Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni Kazakistan’a ulaştı

VAKIFLAR'DAN BİR ERTELEME DAHA BEKLENİYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığınca faaliyetleri durdurulan hamam, lokanta, kahvehane, kafe, kuaför vb. şeklinde faaliyet gösteren kiracılarının Nisan, Mayıs ve Haziran kiralarını gecikme zammı uygulanmaksızın, Temmuz ve Aralık ayları arasında eşit olarak paylaştırılmak suretiyle tahsil edilmek üzere ertelemişti. Salgının ikinci dalgasının önüne geçmek için getirilen kısıtlamalar nedeniyle yeniden büyük sıkıntı yaşayan Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracısı işletmeler, bir kolaylık daha bekliyor.

EKONOMİ
TBMM Genel Kurulu'nda Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçeleri kabul edildi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/13/01/44/resized_e668e-5bb79833bendevipalandokentesk.jpg

ESNAFA DESTEK OLALIM

KİRA KADAR FAİZSİZ KREDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/13/01/44/resized_26efc-42f01493dekupesekipavdagicito.jpg