Yüzde 50 hibeli tohum desteği ekili alanları arttırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği yüzde 50 hibeli tohum desteğiyle kentte ekili ve biçili alanlar yüzde 60 oranında artış gösterdi.

Tohum desteği ekili alanları artırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çiftçilere verilen yüzde 50 hibe desteği sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çiftçinin talebi ve desteklenen ürünlerdeki verim artışları dikkate alınarak bu yılın sonbahar üretim sezonunda yem bitkisi tohumlarının yüzde 50 hibeyle desteklenmesi doğrultusunda taleplerin alınmaya başlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin il genelinde 6 bin 400 çiftçiye, 4 bin 863 ton yem bitkisi tohumu desteği verdiği aktarılan açıklamada, sonbahar döneminde verilen yem bitkisi tohumlarından elde edilen ürünlerin hasat edildiği vurgulandı.

"Kocaeli'de ekili ve biçili alanlar yüzde 60 oranında arttı"

Belediyenin ziraat mühendislerinin çiftçilere tohumun ekiminden hasat dönemine kadar ücretsiz teknik danışmanlık ve yetiştiricilik konularında eğitim verdiği aktarılan açıklamada, bölge koşullarına uygun verimli tohum çeşitlerini destekleme kapsamında ekim alanlarının yerinde kontrol edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, desteklenen tohumların sertifikalı ve ilaçlanmış olarak üreticilere verildiği, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Kocaeli'de ekili ve biçili alanların yüzde 60 oranında arttığı bildirildi.

EKONOMİ
Brent petrolün varili 63,03 dolar

EKONOMİ
Ağustos'ta getiri şampiyonu külçe altın

EKONOMİ
ABD turizm pazarı yükselişte