TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı: Fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 83,45, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 151,50 olarak kaydedildi. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte gözler enflasyon rakamlarını yukarı çeken ürünler ile fiyatı düşen ürünler de sorgulanıyor. Peki eylülde fiyatı en fazla artan ve düşenler ürünler hangileri? İşte eylül ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünler listesi:

Eylülde fiyat artın ve düşen ürünler hangileri?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi eylülde aylık bazda yüzde 3,08, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 4,78 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 83,45, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 151,50 olarak kaydedildi.

Eylülde en fazla fiyat artışı neyde oldu?

Eylülde fiyat düşen ürünler hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay üniversite eğitim giderlerindeki artışı yüzde 20,78 ile şehir gazı ve doğal gaz, yüzde 20 ile elektrik, yüzde 14,82 ile reçel, marmelat ve bal izledi.

Eylülde fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler listesi

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü hangi üründü?

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika asgari ücret açıklaması: 2023 asgari ücret ne kadar zamlanacak?

ÖZGÜN
Emekliye yapılacak 3 aylık zam netleşti! Emekli maaşları ne kadar artacak?