Haziran ayı enflasyon açıklandı mı? Memur ve emeklilerin zam oranı belli oluyor

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Böylece memur ve emeklilerin maaşlarını etkileyecek enflasyon farkı da belli olmuş oldu. Memur ve emekliler maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkı alacak. Yüzde 20 civarında beklenen enflasyon farkına asgari ücrette olduğu gibi refah payı eklenirken, SSK, Bağ-Kur emeklisine yaklaşık yüzde 30-35 zam bekleniyordu. Memur maaşlarına taban aylıkta önce seynanen bir artış yapılacak. Ardından da refah payını da içeren bir zam yapılacak. Peki Haziran ayı enflasyon kaç oldu? Memur ve emekli zamamı ne zaman belli olacak?

Haziran ayı enflasyon ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verileri için geri sayım sona erdi. Memur ve emekli zammında belirleyeci etken olan 6 aylık enflasyon farkı, açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında belli olacak. Peki, enflasyon yüzde kaç oldu?

Haziran ayı enflasyonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu.

Memur ve emekli zamamı 6 aylık enflasyon ne kadar?

Buna göre; Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz'da saat 10.00'da açıklandı. Memur ve emekliye yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

Haziran ayı enflasyonu ne kadar olur, beklenti ne yönde?

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu. TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

Enflasyon yüzde kaç?

TÜİK, şimdiye kadar 5 aylık enflasyon rakamlarını açıkladı. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki toplam aylık enflasyon yüzde 13,26 olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu.

Memura sözleşme zammı ve enflasyon farkı ne kadar?

Toplu sözleşmeye göre memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar ikinci 6 ayda yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17,77'lik zamma hak kazandı.

Emeklilerin temmuz zammı ne kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak. Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına yönelik düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi, AK Parti’nin seçim vaatlerinden biriydi.

En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifi 5 Temmuz'da TBMM'ye sunuldu.

Halen en düşük memur aylığı 11 bin 848 lira seviyesinde bulunuyor. Taban aylıkta önce seyyanen bir artış yapılacak. Ardından da refah payını da içeren bir zam yapılacak.

ÖZGÜN
Memur ve emekli zammı, refah payı, kademeli zam düzenlemesi için kritik haftaya girildi