Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Derya Yanık, "Konut Destek Programı kapsamında 2 bin 23 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz” dedi. Bakan Yanık, "Projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.” dedi. Peki eşi vefat etmiş kadınlara konut yardımı hangi illerde, nerede yapılacak? Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek başvuru şartları neler, destek yardımından kimler faydalanacak? İşte detaylar.

Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini belirterek, “Eşi Vefat kapsamında 2 bin 23 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz” dedi. Peki eşi vefat eden kadınlara ev yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.

Konut destek yardımından kimler yararlanacak?

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında belediyeler ve illerdeki hayırseverlerle iş birliği içerisinde olacaklarını belirten Bakan Yanık, detayları şu şekilde paylaştı:

Eşi vefat etmiş kadınlara verilecek konutlar kaç metre kare olacak?

Aile Bakanlığı konut desteği ne kadar?

Aile Bakanlığı konut desteği hangi ilde var?

Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 SYDV’mizi bilgilendirdik.

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği yardımı şartları neler?

ÖZGÜN
700 bin işçiyi ilgilendiriyor: Kamu işçi maaşları ne kadar olacak?

ÖZGÜN
THY afetzede iş ilanı yayınladı: İşte İlana başvurulabilecek pozisyonlar

ÖZGÜN
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

ÖZGÜN
Üniversite ulaşım desteği başvurusu başladı mı?