Fecr Suresi okunuşu ve anlamı: Fecr Suresi oku, dinle, ezberle

Fecr Suresi, Mekke döneminde inmiştir ve 30 ayettir. Fecr Suresi'nde peygamberlere karşı çıkan ve ilahi mesajı reddeden bazı eski toplulukların başlarına gelen felaketler hatırlatılmakta, Allah Teala’nın insanı çeşitli yollarla imtihan etmesine değinilmekte, bazı insanlardaki mal tutkusu ve bencillik duygusu eleştirilmekte, kıyamet halleri, iyi ve kötü insanların ahiretteki durumları anlatılarak insanlar uyarılmaktadır. Haberimizde Fecr Suresinin okunuşunu, Diyanet mealini bulabilir ve dinleyip ezberleyebilirsiniz.

Fecr Suresi okunuşu ve anlamı haberimizde.

Fecr Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 30 ayettir. Sure, adını birinci ayetteki “el-Fecr” kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir.

Mushaftaki sıralamada seksen dokuzuncu, iniş sırasına göre onuncu sûredir. 'nden sonra, nden önce Mekke’de inmiştir.

Fecr Suresi dinle, ezberle

Fecr Suresi Arapça okunuşu

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/27/06/02/resized_f3f66-871cdf3badsiz.jpg

Fecr Suresi Diyanet meali

Fecr Suresi konusu

Surede peygamberlere karşı çıkan ve ilahi mesajı reddeden bazı eski toplulukların başlarına gelen felâketler hatırlatılmakta; Allah Teâlâ’nın insanı çeşitli yollarla imtihan etmesine değinilmekte, bazı insanlardaki mal tutkusu ve bencillik duygusu eleştirilmekte; kıyamet halleri, iyi ve kötü insanların ahiretteki durumları anlatılarak insanlar uyarılmaktadır.