İsrail her gün 4 saat ara verecek! Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması

Gazze'de günlük yaşam İsrail'in saldırıları gölgesinde sürüyor. Saldırılar nedeniyle evlerini terk eden aileler, Nasır Hastanesi'nde kısıtlı imkanlarla yaşamına devam ediyor. Bölgedeki saldırılar devam ederken ateşkes ile ilgili yeni gelişmeler de merak kazandı. Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması geldi. Beyaz Saray'da ise İsrail'in her gün 4 saat ara vereceği açıklandı. Gazze'de ateşkes sağlanacak mı? İşte İsrail'in Gazze işgalinde yaşanan son gelişmeler...

Gazze ateşkesi

İsrail ablukasındaki Gazze'den haberleri gelmeye devam ediyor. Filistinliler, su ihtiyaçlarını bölgedeki mobil depolardan karşılıyor. İsrail, 8 Ekim'de Gazze'ye yönelik su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararı almıştı. Beyaz Saray'dan ve Hamas'tan art arda açıklaması geldi. Gazze'de ateşkes sağlanacak mı?

İsrail Gazze'deki hastaneleri bombalarla ablukaya aldı

İsrail Gazze Şeridi'nin kuzeyinde henüz aktif durumda olan hastanelerin etrafını bombalıyor. Bölgedeki en büyük sağlık tesislerinden olan Şifa hastanesinin çevresi yoğun bombardıman altında. Hamas, İsraille henüz ateşkese varılmadığını duyurdu. İsrail ordusu Gazze'deki kara operasyonunda ölen asker sayısını açıkladı.

HAMAS'TAN SON DAKİKA ATEŞKES AÇIKLAMASI

İsrail Gazze'de katliamına devam ederken dün akşam Beyaz Saray'dan, sivillerin güneye geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca ateşkes ilan edileceği açıklandı. Hamas'tan ise aksi yönde bir açıklama yapıldı.

İSRAİL HER GÜN 4 SAAT ARA VERECEK

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dün akşam İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi'nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki saldırılara ara vereceğini duyurdu.

BİDEN: "ATEŞKES MÜMKÜN DEĞİL"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de ateşkes sağlanmasının "mümkün olmadığını" belirtti. Biden, rehinelerin salınması konusunda da hala "iyimser" olduğunu ifade etti.

DÜNYA
ABD medyası 'mesajlar ortaya çıktı' diyerek duyurdu: Biden yönetimine İsrail uyarısı!

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Sabrımızı zorluyorlar