DEAŞ Ayasofya’ya saldıracaktı: DEAŞ’ın uyuyan hücreleri yeniden harekete geçti

BAE, Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırırken DEAŞ hücreleri hareketlendi. Sansasyonel eylem hazırlığındaki DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, Adana’da yakalandı. Özden’in izine Taksim’de keşif yapan DEAŞ’lı Hüseyin Sağır üzerinden ulaşıldı. Özden’in Ayasofya Camii, siyasiler, devlet görevlileri ve ekonomik hedeflere olası saldırıları koordine ettiği belirlendi.

Şahin Şen Burak Doğan
BAE ve Suudi Arabistan tarafından fonlanan DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, yakalandı.

Türkiye ve Libya başta olmak üzeri bir çok bölgede çetin bir mücadele verirken, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan tarafından fonlandığı ortaya çıkan terör örgütü ’ın uyuyan hücreleri yeniden harekete geçti. DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden İstanbul ve Adana Emniyeti’nin ortak çalışması ile Adana’da yakalandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/02/02/21/resized_e6c1a-ef7ec0a8deas1.jpg

GÜNDEM
İçişleri Bakanı Soylu: DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı

GÜNDEM
Adana'da gerçekleştirilen operasyonda DEAŞ'ın Türkiye emiri Mahmut Özden böyle yakalandı

O TERÖRİSTE TALİMAT VERMİŞ

İstanbul polisini Ebu Hamzi kod adlı Mahmut Özden’e götüren süreç ise Taksim ve Beyoğlu’nda düzenleyeceği eylem için keşif yapan Hüseyin Sağır’ın 15 Ağustos’ta yakalanmasıyla başladı. Bölgedeki dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eylem arayışı içinde olan teröristin yakalandığı Küçükçekmece’deki otelde yapılan aramada bir AK-47 ve 150 adet fişeği ve eylem talimatlarının bulunduğu şifreli mesajlar ele geçirilince polis araştırmaya başladı. İstanbul polisi, eylem talimatlarını DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in verdiğini ortaya çıkardı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/02/02/22/resized_4dc19-d7394f32kesif1.jpg

***

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/02/02/23/resized_ea5c9-4164f3d3kesif2.jpg

GÜNDEM
Bakan Soylu'dan CHP Gençlik Kolları üyesine DHKP-C tepkisi: Gazi Mustafa Kemal İstiklal mücadelesini DHKP-C'li teröristlerin şehit diye anılması için vermedi

MESAJLAR DEŞİFRE EDİLDİ

ŞİFRELİ TALİMATLAR

İstanbul’a getirilen Özden’in adresinde ele geçirilen dijital materyaller de inceleme altına alındı. Suriye ve Irak’ta bulunan örgütün sözde tepe yöneticilerinden şifreli mesajlaşma programları üzerinden talimat alan Özden’in kırsal alanda örgüt adına faaliyet yürütmek için eylem grupları oluşturduğu ortaya çıktı. DEAŞ’ın kırsal faaliyetlerine eleman ve malzeme aktarımı için güvenli ev temin etmeye çalıştığı belirlenen Özden’in ormanlık alanlara eylem için silah ve patlayıcı saklama arayışı içerisinde olduğu da tespit edildi.

GÜNDEM
Samsun'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Terörist Özden’in yeni ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ne, siyasilere, devlet adamlarına, bazı ekonomik hedeflere, bekçilere yönelik silahlı saldırı yapılması, savcı ve milletvekillerinin kaçırılması gibi Türkiye’de yapılması planlanan sansasyonel eylemleri koordine ettiği belirlendi. Özden emniyette yapılan işlemlerinin ardından tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

Eylem hücresi çökertildi

DÜNYA
Azez'de yakalanan DEAŞ üyesi Kilis'e getirildi

Paralar BAE’den

Osmaniye merkezli 5 ilde 2 Kasım 2019’da yapılan DEAŞ operasyonunda yakalanan teröristler, BAE ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu Körfez ülkelerinden “zekat” adı altında para yardımı aldıklarını itiraf etmişti. Para akışının düzenli olduğunu söyleyen Mısır uyruklu Gamal Mabrouk (58), para trafiğini şu şekilde anlatmıştı: “Parayı 15 günde bir Ebu Abdurrahman getirirdi. Yüklü miktarda para bırakırdı. 2015’te Azez’de Suudi Arabistanlı, daha önce tanımadığım bir şahıs yanıma gelip bir el çantası dolu dolar vermişti. Bu parayla Suriye’de silah tüccarından uçaksavar ve silah aldık.”

Pazarlık oyunları bozuldu

GÜNDEM
DEAŞ’ın sözde istihbaratçısı Türkiye'ye gazeteci kılığında girmiş