ABD Gülen için geldi

FETÖ soruşturmasını derinleştiren FBI yetkililerinin de aralarında bulunduğu ABD heyeti bugün Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları yetkilileriyle görüşecek. Görüşmelerde, ABD'de yürütülen FETÖ soruşturmaları masaya yatırılacak.

Osman Özgan
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün geçtiğimiz günlerde açıkladığı ABD heyeti Türkiye'ye geldi. Aralarında FBI temsilcilerinin de bulunduğu ABD'li yetkililer, ilk olarak Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan bir heyet ile bir araya gelecek. Görüşmelerini 4 Ocak'ta da sürdürecek heyet ile gerçekleştirilecek toplantıların ana gündem maddesi ise FETÖ olacak. FBI, Amerika'da vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik, kara para aklama gibi suçlardan FETÖ ile ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI'ın 15 eyalette soruşturma yürüttüğünü açıklamıştı.

ABD’DEKİ DURUMU GÖRÜŞÜLECEK

FETÖ SAVCILARIYLA BİR ARAYA GELECEKLER

Bu kapsamda heyetin, Emniyet Genel Müdürlüğü ile en kapsamlı FETÖ soruşturmalarının yürütüldüğü Ankara Adliyesi'ne de ziyaretlerde bulunacağı kaydedildi. FETÖ soruşturmalarına bakan savcılarla bir araya gelmesi beklenen heyete, soruşturmalar ve örgüt hakkında bilgiler aktarılacak.

ÖKSÜZ BAŞLANGIÇTI

ABD, 2013'te Kongre üyelerinin Azerbaycan'a yaptığı gezinin finansmanıyla ilgili yasaların ihlal edilmesinden sorumlu tutulan Kemal (Kevin) Öksüz hakkında da yakalama kararı çıkarmıştı. 2018 Ağustos'ta Ermenistan'da tutuklanan Öksüz'ün ABD'ye iade edilmesi dikkat çekmişti. Öksüz meselesinin, FETÖ'nün ABD'deki kuruluşları üzerinden yaptığı yasa dışı işlerin açığa çıkması açısından önem arz ettiği vurgulanıyor.

DÜNYA
Hollanda'da FETÖ yurduna operasyon

GÜNDEM
Katliam görüntüleri iddiaları çürüttü: Şehitleri yerlerde sürüklemişler