Açık alanda sigaraya ilk cezalar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilde getirilen açık alanlarda sigara içme yasağıyla beraber denetimler de sıklaştı. İstanbul’da Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde ‘drone’larla Türkçe ve İngilizce anonslar yapıldı. Polis, sigara içenlere 900 lira ceza yazdı. Erzurum’da Hatice Güray, “Çok şikayetçiyim. Her yerde yasak olsun. Evde bile yasak gelsin” dedi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında getirilen açık alanlarda sigara içilmesi yasağına kısmen uyuldu. İstanbul’da denetimlerin sıklaştığı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde drone kaldırarak Türkçe ve İngilizce anonslar yapan polis ekipleri, sigara içenlere 900 lira ceza yazdı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen bazı alanlarda sigara içilmesi yasağına kısmen uyulduğu görüldü. Dünden itibaren tüm illerde trafiğe kapalı cadde ve sokaklar ile toplu taşıma araçlarının durakları gibi alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. İstanbul’da da denetimlerin yoğunlaştırıldığı yerlerde ekipler gün boyu uyarılarda bulundu.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde drone kaldırarak Türkçe ve İngilizce anonslarla Kovid-19 tedbirlerine uyulması konusunda ikaz etti. Maskesi olmayanlara maske de veren ekipler, sigara içenlere 900 lira ceza yazdı. Denetimde sigara içerken yakalanan bir vatandaşın, “İçmiyordum kokusunu alıyordum” demesi pes dedirtti.

KİMİ MEMNUN KİMİ ŞİKAYETÇİ

LİSTE VALİLİĞİN WEB SİTESİNDE

İstanbul Valiliği uygulamanın detaylarını açıklayarak, kent genelinde maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içme yasağının uygulanacağını bildirdi. Açıklamada, söz konusu cadde, sokak ve meydanların listesinin valiliğin internet sitesinde yayınlandığı duyuruldu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/13/01/29/resized_232d5-34cdfe0csigara9.jpg

Bırakmak için tam zamanı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/13/01/30/resized_baa3a-2b172ae2sigara8.jpg