AK Parti’den yeni anayasa için tarih: Bayramdan sonra paylaşacağız

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP’nin teklifini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederken, “Bizim de anayasa yazım sürecimiz bitmek üzere. Detaylarıyla birlikte inşallah bayramdan sonra uygun bir vakitte kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Naci Bostancı

MHP lideri Bahçeli’nin yeni anayasa önerisinin ardından bir açıklama da AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Bahçeli’nin 100 maddelik yeni anayasa teklifini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

GÜNDEM
Bahçeli açıkladı: MHP’den 100 maddelik anayasa taslağı

TEMEL BİR METİNDE BİRLEŞMEK MÜMKÜN

Bostancı, parlamentoda temsil edilen tüm partilerin Anayasa konusunda yaklaşımlarının ne olduğunu birer taslak metinle ortaya koymalarının yerinde olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

BU BİRİKİM SİYASETTE MEVCUT

Bostancı, yeni anayasa konusunda siyasi rekabetin aşılacağı vurgusunu yaparak, “Siyasi rekabet, konum farklılıkları bir zorluk; ancak bunu aşacak birikim siyasetimizde mevcuttur diye düşünüyorum. Halihazırdaki şartlar, yakın tarihte yaşananlar, yeni Anayasa tartışmaları tüm partilere, hepimize bunu artık nihayete erdirmek konusunda bir sorumluluk yüklüyor” dedi.