Akşener’in FETÖ’cüleri

FETÖ bağlantılarıyla gündemden düşmeyen İyi Parti’de iki isim daha ifşa oldu. İyi Parti Bursa yöneticilerinden Levent Özeren’in 15 Temmuz’da darbe propagandası yaptığı skandal paylaşımları ortaya çıkarken, Adana’da FETÖ’nün ‘hijyen evi’ yapılanmasına düzenlenen operasyonda İyi Parti Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa B. gözaltına alındı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
​Meral Akşener

Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olduğu İyi Parti’de FETÖ skandalları bitmiyor. Parti kurulduğu günden bu yana, FETÖ’cüler bir bir deşifre oluyor. İlk FETÖ bağlantısı, kurucu üyeler listesinde yer alan Ali Lapanta ile gün yüzüne çıktı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/05/02/48/resized_f3fdc-9f8e3edfpaylasimlar.jpeg

İKİNCİ KRİZ ÇORAKLIK OLDU

FETÖ suikastıyla hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu olayına ilişkin soruşturmada bir dönem ‘şüpheli’ olarak yer alan eski Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Meral Akşener’in partisinde kurucu listede yer aldı. Lapanta, suikast sonrasında yüzlerce kilometrekarelik alanı ‘gereksiz yere’ arattığı bilgisi üzerine ifade verdi. Daha sonra İyi Parti milletvekili olmak için Balıkesir’den aday adayı olan Lapanta, 24 Haziran için listeye giremedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/05/02/47/resized_8d18f-2dbb3b772.jpg

Meral Akşener’in partisi Ali Lapanta krizini atlatamadan, Kerim Çoraklık’ın FETÖ bağlantıları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in iletişim işlerini yürüten, aynı zamanda İyi Parti’nin iletişim ekibinin başında yer alan Kerim Çoraklık’ın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada ilk önce ATA Grubu kurarak, ülkücü grupların içine sızdığı belirtilen Çoraklık’ın, her fırsatta FETÖ’ye destek veren ‘hashtag’ çalışması yapması dikkat çekti. Neredeyse son 5 yıldır sosyal medyada örgütün propagandasını üstlenen Çoraklık, örgütle ilişkisini deşifre eden en dikkat çekici tweet’i ise, 29 Nisan 2016 tarihinde attı. Çoraklık tweet’inde “Hayaller Pensilvanya, hayatlar Gemerek” dedi. Kerim Çoraklık, daha sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan Çoraklık, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/05/02/48/resized_fa710-e07a933csefa.jpg

İYİ PARTİLİ BAŞKAN, FETÖ ABİSİ ÇIKTI

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ operasyonunda, İyi Parti’li başkan da yakalandı. FETÖ’nün ‘hijyen evi’ olarak adlandırdığı yapılanmasına düzenlenen operasyonda İyi Parti Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa B. (24) gözaltına alındı. Bir süredir teknik ve fiziki takibe alınan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sefa B’nin “hijyen evi” sorumlusu olduğu iddia edildi. Zanlının, daha önceki görevinin de askeri okullardaki öğrencilere ders vererek “abilik” yapmak ve bu okullara FETÖ üyesi öğrenciler yerleştirilmesini sağlamak olduğu ileri sürüldü.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/05/02/44/resized_72995-a2643e4dleventozeren.jpg

Darbeyi destekledi

İyi Parti Bursa yöneticilerinden Levent Özeren’in 15 Temmuz gecesi sosyal medya hesabı üzerinden darbe propagandası yaptığını gözler önüne seren paylaşımları ortaya çıktı. İyi Parti’li Özeren, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen FETÖ darbe girişiminin ilk saatlerinde sosyal medya hesabında “Askere karşı gelmemeli. Tek dileğimiz kansız olması” ifadelerini kullandı. Özeren’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı FETÖ’nün darbe girişimine karşı meydanlara çağırmasından rahatsız olduğu anlaşıldı. Özeren’in darbeyi susturan selalardan da rahatsız olduğu belirtildi. “Bu ne yahu… Bu saatte camilerde sela veriliyor, tekbir getiriliyor” diyen Özeren, FETÖ’nün darbe girişimine mani olan tüm girişimlere karşı çıktığı gün yüzüne çıktı. İyi Parti’li Özeren’in “darbe yanlısı” paylaşımları kamuoyundan büyük tepki gördü. Özeren’in, sözlerinin arkasında olduğunu açıkladıktan kısa süre sonra paylaşımlarını silmesi dikkat çekti.

GÜNDEM
Kandil paniği!

DÜNYA
Muhalifler Münbiç’te