Bakan Özhaseki: Çöken binanın 1,5 katının kaçak olarak eklendiği tespit edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece'de sabah saatlerinde çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki çöken bina ile ilgili; "İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce deniz kumu ile inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir" dedi.

Seda Ekinci
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçükçekmece'de sabah saatlerinde çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki; ilk incelemeler neticesinde binanın 36 yıl önce deniz kumu ile inşa edildiğini, daha sonra 1,5 katın kaçak olarak eklendiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki'nin açıklaması şu şekilde;

Ne olmuştu?

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bilinmeyen bir nedenle 3 katlı bir bina çöktü. Çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Küçükçekmece'de 8:40 sularında zemin + 3 katlı bina kendiliğinden çöktü. İlk etapta itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. 2'si ağır 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi. İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Binanın çökme anı kamerada

Your browser doesn't support HTML5 video.

GÜNDEM
İstanbul'da bina çöktü: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM
Küçükçekmece'de çöken binanın enkazından çıkarılan kişi konuştu