Bıyık fantezisi: Skandal açıklamaları tepki görmüştü

Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan, skandal icraat ve talimatlarına bir yenisi daha eklendi. Özcan’ın kılık kıyafet genelgesinde pes dedirten ‘bıyık’ talimatnamesi şöyle: Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudağı geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur. Alt uçlar dudak hizasında kesilir... Özcan Koronavirüsten ölenler için “Zaten bir ayakları çukurdaydı” demişti.

Ayşe Mine Alioğlu
Tanju Özcan

Daha önce koronadan hayatını kaybeden yaşlılar için “Abartmaya gerek yok. Zaten bir ayakları çukurdaydı” diyen, mültecilerin aşevini kapatan, ‘Artık zapt edemiyorum. Şebeke suyuna şap katacağım’ ifadeleriyle hemşerilerine hakaret eden Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı akıllara ziyan bir kılık-kıyafet talimatı gündemde.

GÜNDEM
10 Kasım törenine geç kalan CHP'li Başkan Özcan: Bağırsaklarım bozulmuş, yol üstünde ihtiyaç giderdim

SAKALA YASAK GELDİ

GÜNDEM
Bırakın ölsünler: CHP'li Özcan'dan kan donduran korona sözleri

BIYIK TARİFİNE BAK

Talimattaki asıl bomba ise ‘bıyık’ maddesi oldu. Özcan talimatta akla ziyan bir bıyık tarifi yaptı. Talimattı şu ifadeler kullanıldı: “Görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıya favori bırakılmaz. Saçlar kulağı kapamayacak şekilde uzatılabilir. Temiz, bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudağı geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur. Alt uçlar dudak hizasında kesilir.”

GÜNDEM
Utanmazlık: Tanju Özcan ‘işim olmaz’ dediği HDP’li Yolci’nin avukatlığını yapmış

UYMAYAN YANDI