Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki ilk kabulü Arnavutluk Başbakanı Rama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı basına kapalı görüşmede kabul etti. Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini belirterek, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini kaydetti.

Edi Rama - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü.

Basına kapalı görüştüler

Erdoğan'ın Rama'yı kabulü, basına kapalı gerçekleştirildi.

Ana gündem Gazze

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail'in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: Emine Erdoğan'la TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

GÜNDEM
Yarın ilkler yaşanacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de siyaset ve teknoloji dünyasından üst düzey isimleri kabul edecek