Cumhur’da 50+1 zirvesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin 50+1 şartının esnetilmesine ilişkin çıkışı tartışılıyor.

Nur Banu Aras
Devlet Bahçeli.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin 50+1 şartının esnetilmesine ilişkin çıkışı tartışılıyor. Konuya ilişkin AK Parti kaynaklarından ‘40+1’ ya da ‘en çok oyu alan adayın ilk turda seçilmesi’ formüllerinden birinin mini anayasa değişikliği ile ele alınabileceği belirtirken gözler MHP’ye çevrildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü Meclis MHP Grubu’nda yaklaşımı konusunda ipuçları vermesi bekleniyor. Öte yandan perşembe günü Cumhur İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin bir araya geleceği belirtildi. İkilinin görüşmesinde gündemi 50+1’in yanı sıra yaklaşan yerel seçimlere dönük iki parti heyetlerinden oluşan komisyonun çalışmalarının gözden geçirileceği bildirildi.

GÜNDEM
Bahçeli 'Gereken yapılmalı' diyerek TBMM'yi işaret etti: Anayasa Mahkemesi hukuk düzeninin sancısıdır

ÖZGÜN
İl olacak ilçeler hangileri? O ilçe yaşıyorsanız yeni iller listesinde varsınız demektir! İşte il olmaya en yakın ilçe isimleri...

GÜNDEM
"AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır "