Deprem korkusuyla Emrah Apartmanı'ndan taşındı: Ölüm onu Yılmaz Erbek Apartmanı'nda buldu

Emekli Jandarma Astsubay Ramazan Ateş, İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde hayatını kaybetti. Memleketi Eskişehir’de toprağa verilen Ramazan Ateş’in, 20 yıl önce oturduğu ve İzmir depreminde ilk yıkılan binalardan biri olan Emrah Apartmanı’ndan deprem endişesiyle 20 yıl önce Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşındığı ortaya çıktı.

Emekli Jandarma Astsubay Ramazan Ateş, Yılmaz Erbek Apartmanı’nın 1’inci katında oturuyordu.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Yılmaz Erbek Apartmanı’nın market ve 1’inci katı çöktü, diğer katlar ise vinçlerle desteklenerek ayakta kaldı. Yılmaz Erbek Apartmanı’nın 1’inci katında oturan emekli Jandarma Astsubay Ramazan Ateş (60), depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Eşi Sevil Ateş ise kurtarma ekiplerince enkazdan yaralı olarak çıkarılarak hastanede tedaviye alındı. Yılmaz Erbek Apartmanı ise daha sonra kontrollü olarak yıkıldı.

GÜNDEM
Ayda bebeğin annesi Fidan Gezgin, göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

‘DEPREM ENDİŞESİYLE EVİ DEĞİŞTİRDİ, KADERİNDEN KAÇAMADI’

Abdil Ateş, ağabeyinin 20 yıl önce Emrah Apartmanı’nda oturduğunu ve deprem endişesiyle daha sağlam olarak gördüğü Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşındığını söyledi.

GÜNDEM
İzmir'de deprem bölgesindeki enkazdan çıkan eşyalar polis korumasında: Kimseyi yaklaştırmıyorlar

‘EŞİNİ GÜVENLİ BÖLGEYE İTTİ, KENDİSİ KOLON ALTINDA KALDI’

Depremden sonra Yılmaz Erbek Apartmanı’nın vinçlerle ayakta durduğunu ve daha sonra kontrollü olarak yıkıldığını anlatan Abdil Ateş, “Bizim başımıza gelen olay, başkalarının başına gelmesin. Sorumluların cezalarını çekmesini istiyorum. Söylenenlere göre, eşi Sevil Ateş'i kurtarmak için güvenli bölgeye iterek ağabeyimin kolonun altında kaldığı ve kurtulamadığı bilgisine ulaştık. Eşi, hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altında. Başından ve boynundan ciddi yaralanması mevcut. Yılmaz Erbek Apartmanı gerçekten sağlam bir bina ancak beklenmedik bir gelişmeden dolayı bu olay başımıza geldi. Sorumluların cezalandırılmasından yanayım. Başkalarının canı yanmasın, bu kolon kesme olayı son örnek olsun. Kolon kesme olayı 1999 yılında Marmara depreminde Eskişehir'deki Tarhan Apartmanı’nda yaşandı. Bu olay berim için ikinci” diye konuştu.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile koronavirüs genelgesi gönderildi: İşte yeni tedbirler

GÜNDEM
İzmir'deki deprem yıkılan binanın enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda'nın annesine acı veda: Hoşçakal anne

GÜNDEM
Kandilli Rasathanesi'nden İzmir açıklaması: 1875 artçı deprem oldu

GÜNDEM
İzmir'deki depremde enkaz altından 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda'nın sağlık durumu nasıl? Hastaneden açıklama geldi