Devlet Bahçeli'den 'idam cezası' açıklaması: Seve seve destek veririz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasaldır ve anayasaldır. Hevesler beyhude çabalar boşunadır. 2023’te sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan ve yeniden hatta çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecektir" dedi. İdam cezası tartışmalarına ilişkin de konuşan Bahçeli, genel kurula gelmesi durumunda seve seve destek vereceklerini belirtti.

Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türk sinemasının usta isimlerinden Cüneyt Arkın'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirip, "Yüzlerce filme imza atarak milletimizin kalbinde taht kurmuştur. Türk sinemasına seviyeli bir yorum getiren, hayatı boyunca çizgisini hiç değiştirmeyen Cüneyt Arkın, şahsiyetiyle sanatçı kimliğiyle, hayat verdiği karakterleriyle her zaman hatırlanacaktır. Ebediyete intikal eden Arkın'a rahmet niyaz ediyor; ailesine, sinema camiasına başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" dedi.

HAYAT
Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

"SAYIN ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI MEŞRU, YASAL VE ANAYASALDIR"

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin 18 Haziran 2023'te yapılması halinde 356 gün kaldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın hiçbir sisli ve şüphe çeken yanı olmayan mutlak adaylığı üzerinde ya tutarsa diyerek polemik yapan, tezvirat üreten, nifak yayan zillet faillerine diyorum ki yenilen pehlivan güreşe doymazmış ama sizi doyuracağız; inanıyorum ki minderden kaçmaya fırsat bile bulamayacaksınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı meşrudur, yasal ve anayasaldır. Hevesler beyhude, çabalar boşunadır. 2023'te Sayın Cumhurbaşkanı'mız tekrardan ve yeniden, hatta çok güçlü bir şekilde cumhurbaşkanı seçilecektir. Türkiye'nin geleceğini Cumhur İttifakı inşa edecektir. Saadet Partisi'nin genel başkanı, 2023 seçimlerine ilişkin olarak 'Yüzde 100 kazanırız diyemem, ama yüzde 99,99 kazanırız' açıklamasını yapmış. Şu temelsiz ve insanın yüzünü kızartacak ucube kehanete güler misiniz, ağlar mısınız, yoksa sağlık veya hidayet mi dilersiniz? Yine de biz Sayın Karamollaoğlu'na hayal dünyasında mutluluklar diliyor, Allah'tan da kendisine ve diğer zillet ortaklarına basiret ve izan temenni ediyoruz" diye konuştu.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: Orman yakanlar için idam cezasına seve seve destek veririz

"İDAM TARTIŞMALARINI ÇOK YARARLI GÖRÜYORUM"

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde mağdur olanların yaralarının hızla sarılacağına inandığını dile getirerek ardından orman yangınlarına değinen Bahçeli, şunları söyledi:

GÜNDEM
Devlet Bahçeli'den Türk Ocakları'na sert tepki: Davet ede ede hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir?

"KILIÇDAROĞLU, ORMAN YANGINININ ÇIKACAĞINI NEREDEN BİLİYORSUN?"

MHP lideri Bahçeli, orman yangınları sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini anımsatarak, şunları söyledi:

'BU ZİRVE ÖNEMLİ KAVŞAK'

Madrid'de düzenlenecek NATO Zirvesi'ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Bahçeli, "29-30 Haziran 2022 tarihlerinde Madrid'de toplanacak NATO Liderler Zirvesi bütün dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu zirve önemli bir kavşaktır. 'Stratejik Konsept 2023' belgesinin görüşüleceği zirvede, Türkiye'nin tutumu ve duruşu muhatap ülkelerde merak uyandırmaktadır. Aynı zamanda İsveç ve Finlandiya'nın da NATO'ya başvurularının oylanması beklenmektedir. Ancak özellikle İsveç bugüne kadar Türkiye'nin eleştirdiği konularda somut ve ikna edici adımlar atmaktan devamlı imtina etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak İsveç ve Finlandiya'nın pişmanlık emaresi göstermeden, dürüst ve çelişkisiz bir diplomasi rotasına girmeden, üstelik terörle aralarına kalın bir çizgi çekmeden NATO'ya üye olmalarına karşıyız, karşı duracağız. Türkiye'miz, kısa vadeli kazanımlar uğruna, uzun vadeli çıkarlarına asla gölge düşürmeyecektir. Yeri geldi mi, agresif politikalara rafine cevaplarla karşılık vermemiz, tarihi ve milli haklarımızla bezenmiş duruşumuzla mukabele etmemiz kaçınılmaz bir millet görevidir" dedi.

'TÜRK OCAKLARI CİĞERİMİZİ DAĞLAMIŞTIR'

Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110'uncu yılında düzenlenen 'İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmesini eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:

Öte yandan Bahçeli, grup toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek bütçeden Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin çıkarılmasına yönelik soruya, "İsabetli bir düşünce, bazı eleştirilere karşı isabetli bir karar" diye cevap verdi.