Dokuz milletvekili koronavirüs tedavisi görüyor

Meclis Başkanı Şentop, 9 milletvekilinde koronavirüs tespit edildiğini belirtti. Şentop, “Koronavirüs nedeniyle evde takip edilen 5 milletvekili, hastanede de 4 milletvekili var. 35 personelimizde koronavirüs tespit edilmiştir. Milletvekilleri ile birlikte Meclis’teki toplam vaka sayısı 44” dedi.

Fazlı Şahan
Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’in 27. dönem 3. yasama yılı çalışmalarını değerlendirdi. Şentop şunları söyledi:

Yeni sistemle ilgili zaman içinde birtakım aksaklıklar çıkarsa bunlarla ilgili anayasada, kanunlarda değişiklikler yapılır. Bu da gayet doğaldır. İtiraz olarak ileri sürülen hususların hepsinin isabetli ve doğru olmadığı kanaatindeyim. Ayağı taşa takılsa bazı arkadaşlarımız ‘Vay başkanlık sistemi geldi, onun için ayağım taşa takıldı’ diyor.

Yeni sistemle Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve iç tüzük ve bağlantılı mevzuatı uyumlu hale getirmek gerekli diye düşünüyorum. Önümüzdeki yasama yılında bunlar konuşulacaktır.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6 Ağustos koronavirüs sonuçlarını açıkladı: Ölü sayısı 14, vaka sayısı 1153

ERKEN SEÇİM ZORLAŞTI

Erken seçimle ilgili tartışmalar tamamen sistem değişikliğinin farkında olmayan kişilerce üretilmiş tartışmalardır. Bu sistemin özelliği erken seçimi çok zorlaştırmış olmasıdır. Yeni sistemde erken seçim kararı alabilmek hukuken mümkün ama çok zor. Hem siyaseten hem hukuken zorlaşmıştır. Bu tartışmalar abes tartışmalardır.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

FETÖ ile mücadele hukuk düzenimiz eliyle yürütülüyor. Türkiye’de iddia edildiği üzere siyasi ayakla ilgili sürecin farklı yürütülmesini isteyenler var. ‘Bunu hakimler, savcılar, mahkemeler yapmasın, bunu Meclis’te araştırma önergesi ile yapalım.’ Peki askeri ayak, emniyet, yargı ayağı Meclis’teki komisyonlar aracılığı ile mi ortaya çıkarıldı, cezalandırıldı? Yargı yaptı bunu. Siyasi araçla ilgili süreçleri de yargının yürütmesini niye beklemiyoruz, niye normal karşılamıyoruz. Ne ayak varsa, FETÖ’nün bütün o ayakları ile ilgili bugüne kadar ki süreçleri mahkemeler nasıl yürüttüyse siyasi ayakla ilgili de yürütsün.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/06/10/39/resized_b5ad3-bf02b6cd39312948.jpg

TOPLAM VAKA 44

Meclis’te toplam 23 bin 310 Kovid-19 testi yapıldı. Günlük test sayısı 500’ün üzerinde. 9 milletvekilinde koronavirüs tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle evde takip edilen milletvekili 5, hastanede de 4 milletvekili var. Şu anda evden takip edilen personel sayısı 32, hastanede tedavi gören personel sayımız bir, yeni tespit edilen personel sayısı ise iki. Evde takip edilen milletvekili sayısı beş, hastanede tedavi gören milletvekili sayısı dört. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise solunum cihazından ayrıldı, yakında aramızda olacak.

Meclis’ten 908 saatlik performans

GÜNDEM
TBMM Başkanı Şenop'tan bayramda baş döndüren bayram trafiği