Erdoğan'dan Kral Selman'a 'veliaht' mesajı

Cemal Kaşıkçı olayının yaşandığı ilk günden bu yana tüm delillerin işaret ettiği isimlerden biri de Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman'dı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup konuşmasında Kaşıkçı cinayetine dair detaylar verirken sıklıkla "Kral Selman'ın samimiyetine güvendiği" vurgusunu yaptı. Cinayete bulaşmış herkesin kim olursa olsun yargı karşısına çıkması gerektiğine değinen Erdoğan, ismini kullanmadan Veliaht Prensi de işaret etmiş oldu.

Yeni Şafak
Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arabistan Kralı Selman.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair çok önemli detaylar paylaştı.

Suudi ekibin 3 grup halinde geldiğini ve ilk grubun Belgrad Ormanı ile Yalova'da keşif çalışmalarında bulunduğu bilgisini vererek, Kaşıkçı cinayetinin en başından beri 'planlı' bir cinayet olduğu vurgusunda bulundu.

"Kral Selman'ın samimiyetinden şüphem yok"

"Cinayete bulaşan herkes cezasını çekmeli"

Konuşmasında sıklıkla Kral Selman'ın işbirliği noktasında yardımları ve samimiyeti gibi hususların altını çizen Erdoğan, Suudi yöneticiler de dahil olmak üzere bu cinayete bulaşan herkesin gereken cezaya çarptırılmasını beklediklerini vurguladı.

"Diğer ülkelerdeki suç ortaklarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerekiyor" diyen Erdoğan, yargılamaların İstanbul'da yapılması teklifinde bulundu.

Veliaht Prens 'yok' hükmünde

Bu süreçte Türkiye, Suudi Arabistan ile kurulan iletişimlerin hiç birisinde Prens Selman'ı muhatap olarak almadı. Görüşmelerin tamamı Kral Selman ve onun ekibi üzerinden sürdürüldü.

Veliaht'ın imajı yerle bir

GÜNDEM
MİT'ten yabancı örgütlere Kaşıkçı dersi

GÜNDEM
Erdoğan: Kaşıkçı cinayeti planlı 18 kişi İstanbul'da yargılansın

DÜNYA
Kralı uyutmuşlar