Faik Öztrak'tan 'değişim' sorusuna 'düzen devam edecek' yanıtı: Mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimden de yenilgiyle ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen 'istifa' çağrılarına değindi. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in 'değişim' çağrılarına yanıt veren Öztrak, "CHP'de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK'sını değiştirmiştir. Kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır" ifadelerini kullandı. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret eden Öztrak, "CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Türkiye 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti. Sandıktan Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan tarihi bir zaferle ayrıldı. Muhalefet kanadı, seçimlerde aldığı yenilgiden sonra sert tepkilerin hedefi haline geldi. Erdoğan'a karşı girdiği 12'nci seçimden de yenilgiyle ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından ve seçmenlerden gelen 'istifa et' çağrılarına kulak tıkadı. Partisinin yönetimini kendi keyfine göre yeniden dizayn eden CHP lideri, 4 Haziran öncesi göreve getirilen tüm danışmanları da kapının önüne koydu.

CHP içerisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in başını çektiği gruplar, 'topyekün değişim' çağrısı yaparak Kılıçdaroğlu'na 'koltuğu bırak' mesajı verdi. CHP lideri ise bu taleplere de kulak tıkadı.

Öztrak'tan 'değişim' sorusuna 'düzen devam edecek' yanıtı:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu'na yöneltilen 'istifa' çağrılarına değindi. İmamoğlu ve Özel'in 'değişim' çağrılarına yanıt veren Öztrak, "CHP'de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK'sını değiştirmiştir. Kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır" ifadelerini kullandı.

"Mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız"

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret eden Öztrak, "CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız." dedi.

"Onlar birtakım hazırlıklarını yaptıklarını söylüyorlar, biz daha fazlasını yapıyoruz"

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"CHP'de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Yani bu partinin yüz yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK'sını değiştirmiştir. Yeni MYK da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır. Bu, yerel yönetim seçimlerine, enerjinin bu noktaya doğru yönlendirilmesinde de önemli katkılarda bulunacak. CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız. Bunun için de elimizden gelen yapıyoruz. Onlar birtakım hazırlıklarını yaptıklarını söylüyorlar. Biz daha fazlasını yapıyoruz."

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu 'millet teknoloji görsün' diyerek danışmanı yaptığı ABD'li Jeremy Rifkin'i kovdu

GÜNDEM
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında 'medya' savaşları: CHP yandaşı Enver Aysever'den 'operasyon için yeni kanal kuruluyor' iddiası

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'ndan 'danışman' kararı: 4 Haziran öncesi atananların görevi sonlandırıldı

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'ndan 'yola devam' mesajı: Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdı

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'nun 'özgürlük' vadettiği HDP'li Figen Yüksekdağ: Seçimlerde destek vermemiz yanlıştı