Faiz sebep enflasyon netice

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide önemli mesajlar verdi. İstikrar, büyüme ve istihdam odaklı yeni bir seferberlik başlattıklarını söyleyen Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız" dedi.

Fazlı Şahan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti TBMM grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü ekonomiye ayırdı. Yaşanan gelişmeler ışığında, küresel ve milli ekonomideki tüm senaryoları çalıştıklarını, Türkiye için en doğru olanı yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan şu mesajları verdi:

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış gücünde Rusya ile birlikte görev alacak

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/12/03/13/resized_e6bbc-52f3bc29fidan.jpg

YATIRIMCIYLA YAKIN TEMAS

Yatırım yapıldığında en yüksek ve güvenli kazancın sağlanacağı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Bu çerçevede ekonomi yönetimimiz yerli ve uluslararası yatırımcılarla yakın mesai içinde olacaktır. Özellikle ülkemize doğrudan yatırım getirecek herkese bu fırsatları birlikte değerlendirme teklifini yapacağız. Ekonominin tüm taraflarıyla, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birliği halinde hareket ediyoruz.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide ilk 10'a gireceğiz

YENİ BİR SIÇRAMA OLACAK

Biz de uluslararası yatırımcılarla bir dizi toplantılar yaparak, onlara ülkemizdeki imkanları, fırsatları, potansiyeli ve sağlayacağımız destekleri bizzat anlatacağız. Salgın sonrası süreçte Türkiye’yi öne çıkartacak yatırım programlarının hazırlıklarına bilhassa önem veriyoruz. Türkiye’ye yeni bir ekonomik sıçrama yaptırmak için çalışıyoruz.

İSTİKRAR ODAKLI SEFERBERLİK

ENFLASYONU DAHA DA AŞAĞI ÇEKECEĞİZ

Sürdürülebilir güçlü büyüme ve istihdam artışının yolu fiyat istikrarından, bir başka ifadeyle enflasyonun kontrol altında tutulmasından geçiyor. Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti, bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor. Her zaman söylediğim gibi faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için, en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız.

MB’NİN HER ADIMDA YANINDAYIZ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk askeri Karabağ'da olacak

Karabağ’da biz de varız

Karabağ’ın kurtuluşu dolayısıyla Azerbaycan’ı tebrik eden Erdoğan, varılan anlaşmaya göre, şu ana kadar henüz ele geçirilememiş Azerbaycan toprakları ile Karabağ’ın kalan kısımlarının Azerbaycan’a bırakılacağını dile getirdi. Anlaşmaya göre, Ermenistan’ın, Kelbecer’i 15 Kasım’a, Ağdam ve Kazak bölgelerini 20 Kasım’a, Laçin’i de 1 Aralık’a kadar Azerbaycan’a teslim edeceğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Dağlık Karabağ’daki ateşkesin ihlalini önlemeye yönelik tüm tedbirler bu merkez tarafından alınacaktır. Böylece, Azerbaycan topraklarındaki ve Karabağ’daki 28 yıllık işgal, resmen ve fiilen sona ermektedir.

Karabağ bir kez daha eman yurdu haline gelmekte, hilalin gölgesindeki huzurlu yerini almaktadır. İnşallah bundan sonra Azerbaycan’la çok daha yakın, çok daha güçlü iş birliği içinde olacak, ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz.”

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ anlaşmasına ilişkin, “Rusya orada hangi anlayış içerisinde yerini alıyorsa, aynı şekilde bizim de oradaki gözlem ve denetleme ekiplerimiz aynı anlayışla orada yerini alacak” diyerek, Rusya ile görüşmelerin başladığını söyledi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak'a teşekkür

Berat Albayrak’a teşekkür ederim

Geçen cuma günü Merkez Bankası Başkanlığında da bir görev değişikliği yaptıklarını, Merkez Bankası Başkanlığına, geçmişte Maliye Bakanı, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapan Naci Ağbal’ı atadıklarını belirten Erdoğan, yeni Merkez Bankası Başkanı’na da başarılar diledi.

Yeni döneme hazırlanacağız

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/12/03/10/resized_9d47d-559aa000sadikalbayrak.jpg

Hevesleri kursaklarında kalacak