FETÖ’de Pakistan paniği

Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin, FETÖ’nün ülkede terör örgütü olarak tanınmasına yönelik başvuruyu kabul etmesi, terör örgütünü panikletti. Kararı etkilemek için lobi çalışması başlatan FETÖ’cüler, ülkenin önde gelen hukukçu, bürokrat ve siyasetçilerinin kapısını çalıyor. Örgüt üyeleri sosyal medya üzerinden Türkiye karşıtı paylaşımlarını da hızlandırdı.

M. Şakir Saraç
Örgüt elemanları, okullarda eğitim gören öğrencileri kullanarak da gösteriler düzenliyor.

Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin, FETÖ’nün ülkede terör örgütü olarak tanınmasına yönelik başvuruyu kabul etmesinden ardından örgüt elemanları paniğe kapıldı. FETÖ’nün Pakistan’daki ‘PakTurk’ okullarının peşine düşen Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sonuç verdi. Pakistanlı bir avukat tarafından verilen “FETÖ terör örgütü olarak tanınsın” başvurusunu görüşmeye başlayan Pakistan Yüksek Mahkemesi’nin kararını kısa süreda açıklaması bekleniyor.

İADE GÜNDEME GELEBİLİR

YARGIYA KARŞI LOBİ

Mahkeme kararını etkilemek için ülkede yoğun bir propaganda faaliyeti başlatıldı. Ülkenin önde gelen hukukçu, bürokrat ve siyasetçileriyle görüşmeler gerçekleştiren örgüt üyeleri destek istedi. FETÖ’cüler, sosyal medyada da kampanyalar düzenlemeye başladı. “Anayasa Mahkemesinin vereceği karar hukuksuz olur” gibi mesajlar sürekli sosyal medyada gündeminde tutuluyor. Örgüt, okullarda eğitim gören öğrencileri kullanarak da gösteriler düzenliyor. Sosyal medya üzerinden dakika dakika aktarılan eylemlerde Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunuyor.

DIŞİŞLERİ’NDEN MARKAJ

GÜNDEM
Batmaz’ın hücresi çözüldü