FETÖ’nün Mason yapılanmasında ilk dava Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, kamudan ihraç edilmeden önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak görev yapan Kadir S.’ye açıldı. FETÖ’nün İstanbul temsilcisi ‘Numan’ kod adlı Kenan A.’ya bağlı çalışan Kadir S. hakkındaki iddianame örgütün şimdiye kadar pek bilinmeyen taraflarına ışık tutuyor.
BAŞINDA BÜLENT BİŞER VARDI
5 KADEMELİ MAHREM YAPI
Yapılanma, “Fetullah Gülen, Mason imamı Bülent Bişer, temsilciler, öğretmenler ve öğrenciler” şeklinde 5 kademeden oluşuyordu. Hedef her locaya örgüt üyeleri yerleştirmekti. Çalışma alanları daha çok Masonların etkili olduklarını düşün-dükleri Merkez Bankası, BDDK, Hazine ve Dışişleri oldu.
HER HAFTA BÜYÜK KULÜP’TE TOPLANIYORLAR
ÇOĞU EKONOMİ KURUMLARINDA
Kadir S. örgüt üyesi olmasına rağmen FETÖ’nün talimatıyla değil kendi isteğiyle Mason olmak istediğini, irtibat kurduğu Kenan A.’nın FETÖ’cülüğünü da sonradan anladığını iddia etti.
İddianamede Mason yapılanmasında yer alan FETÖ’cülerin önemli bölümünün ekonomi kurumlarında çalışıyor olması dikkat çekti:
Ahmet B.: Rotary Kulübü üyesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda uzman.
Harun İ.: Mason locası üyesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda uzman.
Ahmet T.B.: Mason locası üyesi, SGK’da müfettiş.
Ergun E.: Mason locası üyesi, Merkez Bankası’nda uzman.
Koray: Mason locası üyesi, SGK’da müfettiş.
Murat T.: İstanbul locasında, BDDK çalışanı.
İki örgüt organize çalışır
Bu FETÖ’cülere de içki serbest
Bülent Bişer, FETÖ’cü Masonların talebi üzerine Fetullah Gülen’e, “Hocam öğrencilerin kulüp toplantılarından sonra alkollü yemekler oluyor. Arkadaşlar ne yapmalı?” diye sordu. Gülen “TSK personelini kastederek omzunu gösterdi ve o arkadaşlar gibi yapsınlar” cevabını verdi. Bu ortama göre hareket etmeleri ve içki içiliyorsa içmeleri anlamına geliyordu.
ABD’de hülle yaptılar