G-20’de İdlib zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki ikinci gününde yoğun bir görüşme trafiğine girdi.

Haber Merkezi
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Birçok ülke lideriyle ikili temaslarda bulunan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemini Suriye’deki gelişmeler oluşturdu.

HAYATİ KONULAR ELE ALINDI

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Erdoğan, sözlerine mevkidaşı Putin'e teşekkür ederek başladı. Erdoğan, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Bizler görüşürken arkadaşlarımız bir araya geldiler." ifadesini kullandı.Erdoğan, "Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum. " diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/02/02/43/resized_00980-11014a94may.jpg

May’i kabul etti

Erdoğan, Trump ile görüşmesinin ardından İngiltere Başbakanı Theresa May’i kabul etti. Erdoğan’ın May ile görüşmesi 40 dakika sürerken kabulde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu. Erdoğan dün gün içerisinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi de kabul ederek 40 dakika görüştü. Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile de bir araya gelen Erdoğan’ın görüşmeleri basına kapalı gerçekleştirildi.

GÜNDEM
Omuz omuza verelim

GÜNDEM
Cinayetin belgesi var