Haydarpaşa Garı tarihi dokusuna kavuşacak

Kadıköy''de kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi veren Başkan Öztürk, Yeldeğirmeni bölgesinin tarihi dokuya uygun olarak yenileneceğini söyledi. Öztürk, ''Fikirtepe''de de çalışmaların tamamlanmasıyla önemli bir ticari merkez ortaya çıkacak'' dedi.

Behlül Çetinkaya
Haydarpaşa Garı tarihi dokusuna kavuşacak

Kadıköy''de yürüttükleri çalışmaları kentsel dönüşümden çok kentsel yenileme olarak tanımlayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülerin bu konuda bilinçli davrandıklarını ve verilecek imar artışı ile dönüşümünün kendiliğinden gerçekleştiğini söyledi.

Fikirtepe''de önemli derecede eski bina stoku ve kalabalık bir nüfus yaşadığını belirten Selami Öztürk ''Neredeyse 100 bin civarında vatandaşımız hiç mühendis görmemiş binalarda yaşıyor. Burada başlayan projeyi destekliyorum'' dedi.

DAHA FAZLA YEŞİL ALAN

Fikirtepe''nin dönüşüm ile birlikte değerleneceğini ve kötü görüntüsünün yok olacağını belirten Öztürk ayrıca birkaç adanın birleşmesi ile daha fazla yeşil alan ve sosyal alan elde edileceğini belirtti. Kadıköy''ün önemli tarihi mahallelerinden biri olan Yeldeğirmeni bölgesi hakkında da açıklama yapan Selami Öztürk, mahallenin Haydarpaşa Garı''yla bütünlük taşıdığını ve ikisinin bir proje kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin Haydarpaşa Garı''yla ilgili bir proje yaptığını dile getiren Başkan Öztürk şöyle konuştu; ''Biz de Gar ile bütünlük teşkil edecek şekilde Yeldeğirmeni''ni yeniliyoruz.''

Metro Kadıköy''e değil E-5''e hizmet veriyor

Kadıköy - Kartal Metrosu ismi verilen metronun E-5''e hizmet ettiğini ifade eden Başkan Öztürk ''Kadıköy''den başlayıp Göztepe, Minibüs Yolu ve Maltepe üzerinden Kartal''a gitseydi daha çok insan faydalanırdı'' dedi. Öztürk projeye karşı olmadığını ancak bahsedilen bölgelerin de bir metro hattına ihtiyacı olduğunu söyledi.