Hedefler belli

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK-YPG’ye ait tüm tesislerin meşru hedef olarak açıklanmasından sonra gözler operasyonlara çevrildi.

Haber Merkezi
Suriye.

Olası harekatın kara mı yoksa hava mı olacağı belirsizliğini korurken, askeri kaynakların “kara harekatı tek seçenek değil” değerlendirmesi, kapsamlı bir hava operasyonunu gündeme getirdi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin güney sınırları ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi boyunca hava operasyonu sürecek. Harekatın genişleyeceğini belirten askeri kaynaklar, imhası öncelikli tesislerin tespitinin de yapıldığı bilgisini verdi.

NİYE ALTYAPI VURULUYOR

Türkiye’nin terörle mücadelede tesis ve altyapıları öne alması, örgütün faaliyetlerinde önemli aksamaya neden oldu. Enerji gelirinden yoksun kalacak örgüt, tüm enerjisini tesisleri toplamaya harcayacak. Dolayısıyla PKK’nın personel desteği de kırılarak bölünecek. Harekat sürerken, diplomasi de eksik edilmeyecek. Üçüncü taraf olarak dile getirilen ancak ismi zikredilmeyen ABD ve Rusya’dan geçmişte verdikleri sözleri tutmaları istenecek. Türkiye’nin teröre karşı BM kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru müdafaa hakkının bulunduğu hatırlatılacak.

DÜNYA
Suriye ordusundan Halep ve İdlib'e saldırı: 14 sivil öldü 73 kişi yaralandı

DÜNYA
Türk savaş uçakları PKK/YPG'nin silah ve mühimmat deposunu imha etti

GÜNDEM
Askeri törene dron saldırısı: En az 100 ölü