İçişleri Bakanı Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'CHP’li belediye başkanlarının dinlendiğini' iddia ettiği ifadeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yakın ilişkisine vurguda bulunan Bakan Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince, hem huyundan hem suyundan kapmış" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı "Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar" ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Bakan Soylu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı.

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'ndan yeni zorbalık: Yarın da Milli Eğitim Bakanlığının kapısına dayanacak

“Diğer görev ve yetkilerinde olduğu gibi güvenlik birimlerimizce yürütülen iletişimin dinlenmesi ve kayda alınmasına yetkisinin de dayanağı, kapsamı, usul ve esasları tüm detaylarıyla ilgili kanunlarında belirlenmiştir” açıklamasında bulunan Soylu, ilgili kanun maddelerini açıklamasına ekledi.

GÜNDEM
CHP-HDP görüşmesinde görüntü var soru yok

Açıklamasında “İletişimin tespitine dair her türlü faaliyet yetkili hakim kararları doğrultusunda, Bilgi Teknolojileri ve iletişim Başkanlığı'nın koordine ve nezaretinde gerçekleştirilmekte olup, bu konuyla ilgili görev yürüten güvenlik birimlerimize yönelik çok ciddi bir denetim mekanizması bulunmaktadır” diyen Soylu şöyle devam etti:

GÜNDEM
HDP-CHP görüşmesi sonrası Kılıçdaroğlu soru almadan basın toplantısını bitirdi