İslam düşmanlığı küresel tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslâm düşmanlığının tıpkı kanser hücresi gibi dünyada hızla yayıldığını, bunda 11 Eylül saldırıları sonrası ABD’nin ‘Müslümanları şeytanlaştırma’ stratejisinin tetikleyici işlev gördüğünü söyledi. Erdoğan, “Dünyadaki 7,5 milyarı aşkın insanın her birine İslâm’ın değil, İslâm düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Ankara ATO Congresium’da düzenlenen “1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu”nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslamofobi’nin küresel bir tehdit haline geldiğini belirterek, özetle şunları söyledi:

Karşımızdaki mesele İslamofobi yani ‘İslam korkusu’ değil, düpedüz İslam düşmanlığıdır. Evet, Batı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır. Anadolu’yu ve Kudüs’ü ele geçirme hülyası ile gerçekleştirilen Haçlı Seferleri’nin yol açtığı yıkım dünya tarihinin seyrini değiştirdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/26/05/10/resized_ffb56-b5b66d82erdo.jpg

DÜNYA
Fransa'da İslamofobik saldırıların ardı arkası kesilmiyor: İbni Sina Camisi'ne yine İslam karşıtı yazılar yazıldı

SİNSİ VE ÖRTÜLÜ YÖNTEMLER

IRKÇI AKIMLAR SİYASETİN MERKEZİNE YERLEŞTİLER

Azalan nüfus artışı hızları sebebiyle demografik tehditlerle karşı karşıya olan Batı ülkeleri, değişen küresel güç dengelerinin yol açtığı belirsizlikleri, kendi kamuoylarını faşist söylemlerle oyalayarak geçiştirmeye çalışıyor.

GÜNDEM
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslamofobi bir insanlık suçudur

SALDIRILAR HİMAYE EDİLMEYE BAŞLANDI

Uzunca bir süre dini özgürlüklerin kalesi olarak kendilerini dünyada seçkin bir konuma oturtanlar, bugün Müslümanlara ait her türlü sembolü yasaklama yarışına girmiştir.

İSTATİSTİKLER VAHİM BOYUTU GÖSTERİYOR

DÜNYA
İngiliz parlamenterden Macron'a İslamofobi uyarısı

KENDİ GELECEKLERİNE DÜŞMANLIK EDİYORLAR

Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlenen siyasi partilerle polis teşkilatları başta tüm vatandaşların güvenliğini sağlamakla sorumlu kamu otoriteleri adeta bir İslam düşmanlığı yarışına girişmiştir. Halbuki özgürlüklerin ortadan kalktığı bir yerde, refahın da uzun süre varlığını sürdüremeyeceği gerçeğine sırtını dönenler, aslında İslam’a değil, kendi geleceklerine düşmanlık etmektedir. İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Yahudi soykırımını kendilerince özel bir paranteze alanlar, bu defa hedef tahtasına Müslümanları yerleştirmişlerdir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/26/05/16/resized_5a3ab-22b0f313erdo1.jpg

DÜNYA
ABD'de Müslüman gençlerin yüzde 60'ından fazlası dini ayrımcılıktan şikayetçi

İSLAMOFOBİ KÜRESEL TEHDİTTİR

Erdoğan, “Müslümanlara yönelik bu yeni ırkçılık, Batılıların kendileri tarafından ‘İslamofobi’ adıyla yumuşatılmak istense de biz, gerçekte yapılanın İslam düşmanlığı olduğunu gayet iyi biliyoruz” dedi. Salgınla beraber siyasi ve ekonomik gücü kaybetme kaygısı derinleştikçe, Avrupalıların dengesinin de bozulduğuna işaret eden Erdoğan,diye konuştu.

Ezana tahammül edemeyenler var

Aramızda vahdeti tesis etmeliyiz

Ellerindeki tüm imkanları kullanarak gerçekleri dünyaya anlatmak için çalışmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Dünyanın her yerindeki vicdan sahibi siyasetçileri, aydınları, medya mensuplarını, din adamlarını, bu arada kendi din adamlarımızı, İslam düşmanlığı hastalığına karşı harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu tehdide maruz kalan tüm toplumların ve ülkelerin bir araya gelerek, uluslararası alanda güçlü bir iletişim ağı kurmaları şarttır. İnsanlığın tamamının huzuru ve güvenliği için hayati öneme sahip ‘İslam düşmanlığının önüne geçilmesi çabaları’, oluşturulacak ortak akıl mekanizmaları ile yürütülmelidir. İslam dünyası kendi arasında vahdeti tesis ettiğinde İslam düşmanlığına karşı verilecek mücadelenin kısa sürede neticeye ulaşması mümkündür. Aksi takdirde mevcut kısır döngü hali sürüp gider” uyarısında bulundu.