İstanbul’da kaybolan çocuklarını 21 yıldır arıyorlar: 'Taşı toprağı altındır' diye geldik

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Mehmet ve Türkan Akgün çifti, 'Taşı toprağı altındır' diye gittikleri İstanbul’da o dönem 11 yaşında olan kaybolan çocuklarını tam 21 yıldır arıyor. Mehmet Akgün, "İstanbul’da 11 yıl kaldım, sonra Kızıltepe’ye döndüm. 10 yıldır Kızıltepe’deyim. Keşke İstanbul’a hiç gitmeseydim, çocuğum kaybolmasaydı. Keşke ölseydim, keşke dilencilik yapsaydım da İstanbul’a gitmeseydim” dedi.

Mehmet (57) ve Türkan (51) Akgün çifti.

Kızıltepe ilçesinden 2000 yılında İstanbul’a taşınan Mehmet (57) ve Türkan (51) Akgün çifti, Esenler’de ev kiralayıp çalışmaya başladı. O dönem 11 yaşında olan oğulları Fırat da babasına destek olmak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. Akgün ailesinin oğulları Fırat, İstanbul'da yaşamaya başladıklarının 21’inci gününde eve dönmedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/16/10/46/resized_1b0ce-34a56f5143586335.jpg

'GİTTİĞİME PİŞMAN OLDUM'

İstanbul’a gittiğine çok pişman olduğunu anlatan gözü yaşlı Mehmet Akgün, oğlu Fırat’ın 8 çocuğunun en büyüğü olduğunu belirterek şunları söyledi:

GÖZÜ YAŞLI ANNE: İSTANBUL'U SOKAK SOKAK GEZDİK, BULAMADIK

Türkan Akgün, İstanbul'u sokak sokak dolaştıklarını ancak oğlunun izine ulaşamadıklarını ifade ederek, “Çocuğumuz kayboldu. İstanbul’da 11 yıl boyunca sokak sokak aradık, bulamadık. Onu ararken kimi günler sokaklarda sabahladık veya sokakta uyuduk. Oğlum Fırat, eğer sağ isen bak annen seni çok özledi. Bana bir telefon et ‘Alo’ de. ‘Anne ben sağım gelmiyorum, sen beni bıraktın ben de gelmiyorum’ de. Bana böyle söyle, yeter oğlum” dedi.

GÜNDEM
Bursa'da eniştesini bıçakladı 'evimde kalıp, bana artistik yapıyordu' dedi

GÜNDEM
Kız arkadaşını sokak ortasında yumruklayıp tekmeledi: İfadesinin ardından serbest bırakıldı