İşte yeni eylem planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı”na ilişkin kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Akademisyenler ve STK temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan taslak önümüzdeki yıl hayata geçecek. Öne çıkan başlıklar ise adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, kadın ve engelli haklarının geliştirilmesi, bürokraside yaşanan sıkıntıların giderilmesi.

Fazlı Şahan
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Yeni Eylem Planı için akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerinin alındığı toplantılar düzenleniyor. Taslağa son şekli verildikten sonra Erdoğan’a sunulacak.

GÜNDEM
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin açıklama: Önemli yol haritası olacak

GÜNDEM
Ekonomide reform dönemi

YENİ YILDA HAYATA GEÇECEK

Eylem planının hazırlık aşamasında, AYM ve AİHM kararlarında yer verilen ihlal alanlarına ilişkin etkili çözümler geliştirilecek. İnsan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası koruma mekanizmalarının gözlem ve raporları da dikkate alınacak. İnsan hakları alanında ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleriyle iş birliği yolları geliştirilecek. Planın yeni yılda uygulamaya alınması hedefleniyor.

GÜNDEM
Adalet Bakanı Gül: Yargı konjonktüre, birilerinin dediğine bakmaz

ETKİN İŞLEYİŞİN ÖNÜ AÇILACAK

AK PARTİ’DE POLİTİKA BELGESİ HAZIRLIĞI

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı da insan haklarına yönelik farklı bir hazırlık yürütüyor. İnsan Hakları Politika Belgesi için akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşleri alınıyor. Yapılan tespitler ve eksiklikler bir rapor haline getirilecek.

Yargı alanında önemli adımlar