Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki esnaf konuştu: Ölüm öncesi bir sessizlik vardı

Rıza Bey Apartmanı'nda çiçekçilik yapan Uğur Ural "Akhisar ve Kırkağaç depremlerinin ardından binada çatlak gördük. Ondan önce de çatlaklar vardı" dedi. Güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp ise "Normalde çok yoğun bir işletmeydik, içeride kalabalık bir müşteri olurdu, iş yerimin önündeki kaldırım ana cadde olduğu için kalabalık olurdu. Sanki deprem öncesi bu yoğun yolda ölüm öncesi bir sessizlik vardı" diye konuştu.

Rıza Bey Apartmanı.

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çiçekçi Ural, yıkılan binanın alt katında bir tekel bayi ile güzellik merkezinin bulunduğunu belirtti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/04/07/54/resized_6a45f-1731_tur_picture_20201103_22846817_22846815.jpg

Uğur Ural, binanın depremden önceki durumuna ilişkin ise "Akhisar ve Kırkağaç depremlerinin ardından binada çatlak gördük. Ondan önce de çatlaklar vardı." dedi.

Binadaki çatlaklar konusunda daha önce apartman yöneticileriyle görüştüğünü, ancak kiracı olduğu için çok dikkate alınmadığını belirten Ural, "Dilimiz döndüğünce tanıdıklara söylemeye çalıştık. Onlar da apartman yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceklerini söylediler, apartman yöneticisi bir kişi binaya test yaptıracaklarını söylemişti, bilmiyorum ondan sonra ne oldu ne bitti ama bir sıkıntı vardı binada." ifadesini kullandı.

GÜNDEM
İzmir'de enkazdan 91 saat sonra sağ çıkarılan Ayda'nın köfte isteği sonrası vatandaşlar seferber oldu: Sipariş yağdı, telefonlar kilitlendi

"Tadilatı yapan arkadaş, bize kolonun sağlam olmadığını söylemişti"

Rızabey Apartmanı'nın zemin katındaki güzellik salonunu işleten Bilge Gökalp ise depremden kıl payı kurtulduklarını dile getirdi.

GÜNDEM
Rıza Bey Apartmanı'nda 91. saatte umutlar yeşerdi: 4 yaşındaki Ayda Gezgin canlı olarak çıkarıldı

Dükkanı 4 yıl önce kiraladığında iş yerindeki sorunları fark ettiklerini dile getiren Bilge Gökalp, şunları söyledi:

Deprem anında panik yaşadığını, daha sonra hastaneye kaldırıldığını anlatan Gökalp, "O anı anlatmak imkansız, Allah kimseye yaşatmasın." şeklinde konuştu.

GÜNDEM
İzmir'den yürek yakan haber: Babaanne ve 4 torununun cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı

GÜNDEM
'Rızabey Apartmanı'nın yapıldığı yeri kazdık ve su çıktı'

GÜNDEM
Rıza Bey apartmanından üzücü haber: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM
Minik Ayda'nın sedyede 'anne' diye seslendiği o an