Tsunami şoku geçmedi

Seferihisar’ın tsunamiden sonra çamura saplanan Sığacık Mahallesi şoku atlatabilmiş değil. Pansiyon işleten İhsan Aydın, “Deniz 2-3 sefer geri çekilip geldi. En sonunda parçalayarak içeri girdi. Su seviyesi 2 metreye yakındı. Ne varsa aldı götürdü” dedi. Garson Ahmet Deniz, aniden yükselen suya kapılan eşi ve çocuklarını son anda kurtardığını söyledi. Muhtar Yaşar Keleş de deprem olunca dışarı çıkan 86 yaşındaki Fatma Erçetin’in suya kapılarak öldüğünü anlattı.

Aybike Eroğlu Ayşe Mine Alioğlu
Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde ciddi tahribat var.

6,6 şiddetindeki depremden sonra tsunami yaşanan Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde ciddi tahribat var. Deniz sularının yükselmesiyle adeta savaş alanına dönen mahallede, tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Sokakların çamur içinde kaldığı Sığacık’ta, özellikle sahildeki işletmeler büyük hasar gördü. Mahalleye ait sağlık ocağı ve Sığacık Camii, deniz suyu nedeniyle kullanılamaz durumda.

GÜNDEM
İzmir depremi sonrası provokatif paylaşım yapan iki kişi tutuklandı

GÜNDEM
İzmir depreminde yaralanan yakınlarını merak edenlere çağrı: 184 SABİM hattını arayın

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/07/18/resized_bc4cc-17687813sigaacik4.jpg

Yeni Şafak’a konuşan Sığacık Muhtarı Yaşar Keleş, depremden hemen sonra denizin 50 metre kadar geri çekildiğini söyledi. “Tsunami olacak değil ya” diye kendilerini yatıştırdıklarını kaydeden Keleş, “Böyle bir şey beklemiyorduk. Bir süre sonra deniz suyu tüm bölgeyi esir aldı” diye konuştu. Sığacık’ta boğularak can veren 86 yaşındaki Layika Fatma Erçetin’le ilgili de bilgi veren Keleş, şunları söyledi: “Kendisinin ayaklarında problem vardı. Deprem olunca çocukları kapının önüne çıkarıp sandalyeye oturtmuş. Deniz yükselince sokak her iki taraftan sular altında kaldı. Fatma hanım da bu sularla 30 metreye yakın sürüklendi. Kurtaramadık, kaybettik.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/07/16/resized_61592-a4589452be08cumbalipansiyonisletmecisiihsanaydin.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN SUYA ATLADIM