Kamboçya'da FETÖ'ye darbe

Kamboçya’daki FETÖ okulları kapatıldı. Hükümetin müdahalesiyle ülkedeki FETÖ irtibatlı bir üniversite ile bağlı 4 okulun, mahalli bir şirket tarafından satın alınarak ismi değiştirildi.

Yeni Şafak
TMV Kamboçya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ve Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Türkiye’nin Punom Pen Büyükelçisi Ayda Ünlü’yü de ziyaret etti.

Kamboçya hükümetinin müdahalesiyle ülkedeki FETÖ irtibatlı bir üniversite ile bağlı 4 okulun, mahalli bir şirket tarafından satın alınarak isminin International Paragon University olarak değiştirildiği bildirildi. Türkiye Maarif Vakfı’ndan (TMV) yapılan açıklamaya göre, Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ekim ayındaki Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, FETÖ ile mücadelede iş birliği yapılacağı yönünde teminat verdi.

EĞİTİM İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Aynı ziyarette imzalanan eğitim alanındaki iş birliği anlaşması da 11 Aralık’ta onaylanarak yürürlüğe girdi. Bu ziyaretin ardından TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben de Kamboçya’ya gitti. Ziyarette yetkililerle bir dizi resmi görüşmelerde bulunuldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcı ve Türkben, Kamboçya’da dışişleri ile eğitim bakanlarıyla son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

YEREL BİR ŞİRKET SATIN ALDI

Bağcı ve Türkben, görüşmelerde Türkiye’de seçilmiş hükümete kanlı bir darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün, Kamboçya devleti ve halkı için de tehdit olacağı uyarısında bulundu. Kamboçya’daki yetkililer ise bu konudaki hassasiyetleri çok iyi anladıklarını belirterek, FETÖ faaliyetleri ve okulları konusunda da gerekli tüm adımları attıklarını vurguladı. Yetkililer TMV heyetine, uzun yıllardır ülkede faaliyette bulunan FETÖ irtibatlı Zaman Üniversitesi ve buraya bağlı 4 okulun Kamboçya hükümetinin müdahalesi sonucu mahalli bir şirket tarafından satın alınarak 15 Kasım itibarıyla isminin International Paragon University olarak değiştirildiğini bildirdi.

GÜNDEM
FETÖ'nün sohbet imamının cezası belli oldu