Kamu çalışanlarını tehdit eden Kılıçdaroğlu’na rest: Hadi yap görelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu’nun “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun” sözlerine sert çıktı. Bu açıklamanın vesayet çağrısından başka bir şey olmadığını kaydeden Erdoğan, “Pazartesiden sonra memurların vay haline diyor. Haydi bakalım ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal bu alan boş değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Angola, Togo ve Nijerya’yı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk durağı olan Angola’nın başkenti Luanda’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde memur ve bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik, “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun” çağrısına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı, “Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil” dedi.

GÜNDEM
Bekir Bozdağ sistem tartışmalarını değerlendirdi: İstedikleri güçlendirilmiş 'vesayet' sistemi

TÜRKİYE VESAYET ZİHNİYETİNİ GÖMDÜ

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Özlemini çektiğiniz vesayet günleri artık geride kaldı

(Kılıçdaroğlu) Hakimlerden başladı, polislere, öğretmenlere kadar pek çok kamu görevlisine kendi aklınca tehditler savurdu. Şimdi bir de tarih veriyor. Ve yarın (bugün) pazartesi. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım. Göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal, bu alan boş değil. Ve bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öğretmeninin, bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.”

GÜNDEM
İçişleri Bakanı Soylu CHP'lilere seslendi: Genel başkanınızı kınamalısınız

28 ŞUBAT DÖNEMİ SANIYOR

F-16 teklifi ABD’den geldi

ABD’nin Türkiye’ye F-16 teklifi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Neticede ortada ödenmiş para var” açıklamasını yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 satın alacağına dair bir talebin gündeme geldiğiyle ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı: “Bu konu, tabii malum F-35 konusuyla bağlantılı bir konu, yani bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. Ama bizim 1 milyar 400 milyon dolar, F-35’ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında Amerika’nın böyle bir teklifi söz konusu oldu.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması: ABD yaptığımız ödemeye karşılık teklif etti

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/18/02/53/resized_ecb75-07afd9c6f16dekupeee.jpg

ORTADA YAPILMIŞ BİR ÖDEME VAR

Bağımsız olduğu için randevu verdi

Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası’na yaptığı ziyareti de değerlendiren Cumhurbaşkanı, “Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun.

Merkez Bankası Başkanı sana randevu verdi mi? Randevu istediğin gün sana randevu verdi mi? Randevu verdi. Eğer bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. İşte bağımsız olduğu içindir ki sana randevuyu istediğin gün verdi.

Ve yalan yanlış açıklamalarına da ziyaretten çıktıktan sonra hala medyayı kandırmaya kalkıyorsun, halkı kandırmaya kalkıyorsun.

Verdiğiniz rakamlar baştan aşağı yalan-yanlış ve utanmadan, sıkılmadan böyle bir ziyareti gerçekleştirdiğini de ifade ediyorsun.” şeklinde konuştu.