Karlov’u öldürme emrini veren yakalandı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un katili Mevlüt Mert Altıntaş’ın örgüt abisi Şahin S., saklandığı evde yakalandı. BTK’da eski uzman yardımcısı olan ‘Ahmet’ kod adlı Şahin S.’nin, saldırının ardından Altıntaş’ın maillerini silen ve suikast talimatını bizzat veren kişi olduğu belirtildi.

Yeni Şafak Osman Özgan
Mevlüt Mert Altıntaş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili soruşturma kapsamında, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgüt içindeki "abisi" olduğu tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da katıldığı fotoğraf sergisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

ÖRGÜT ABİSİ BTK UZMANI ÇIKTI

Suikastın faili Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın bağlantılarını ve örgütle irtibatını mercek altına alan soruşturma savcısı Adem Akıncı, Şahin S. isimli şahsa ulaştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) uzman yardımcısı olarak görev yaparken ihraç edilen S.'nin, örgüt içerisindeki pozisyonunun 'öğretmen' olduğu anlaşılırken, saldırgan Altıntaş'ın da örgütteki abisi olduğu tespit edildi.

1 AYLIK TAKİP SONUCU

Bunun üzerine savcılığın talimatıyla polis ekipleri şüpheli S.'nin yakalanması için harekete geçti. Polis, yaptığı araştırmada başka bir FETÖ davasının da sanığı olduğu ve bu kapsamda hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenilen S.'nin saklandığı adresi tespit etti. Polis, şüpheliyi, örgütten başka irtibat kurduğu şahısları da tespit etmek için yaklaşık 1 ay boyunca takip etti. Kiraladıkları bir evde saklandığı anlaşılan S.'nin yakalanması için de önceki hafta düğmeye basıldı.

ALTINTAŞ'IN BULUŞTUĞU KİŞİ

Örgütün suikast talimatını saldırgan Altıntaş'a ileten kişinin de gözaltındaki Şahin S. olduğu değerlendiriliyor. Soruşturma kapsamında, daha önce Altıntaş'ın suikasttan yaklaşık 1 ay önce ev arkadaşının takım elbisesini alarak Çankaya'da bulunan 5 yıldızlı bir otele gittiği tespit edildi. Takım elbisesini aldığı arkadaşına "Sevdiğim bir abimle buluşacağım" diyen Altıntaş'ın söz konusu otelde buluştuğu kişinin de Şahin S. olabileceği belirtiliyor. O dönem otelin güvenlik kameraları incelemeye alınmış ancak olayın üzerinden zaman geçtiği için görüntüler silinmiş ve bu nedenle de Altıntaş'ın kiminle görüştüğü belirlenemedi. Öte yandan, Şahin S.'nin Altıntaş'ın örgüt içinde radikalleşmesinde etkili olduğu ve saldırganın faaliyetlerini organize ettiği kaydediliyor.

Suikastçının maillerini sildi

Soruşturmada daha önce yapılan incelemelerde saat 19.10’da Karlov’u katleden ve polisin operasyonunda saat 19.41’de öldürülen Altıntaş’ın Gmail hesabındaki maillerinin saat 21.30’da silindiği belirlendi. Söz konusu mailleri silen kişinin de Şahin S. olduğu tahmin ediliyor. BTK’da bilişim uzman yardımcısı olarak görev yapan şüpheli Şahin S.’nin, eski kurumunun bilgisayarını da yanında götürdüğü öğrenildi. Ancak operasyon yapılan evde söz konusu bilgisayarın bulunamadığı ve kayıp olduğu bildirildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/04/06/01/45/resized_92780-7caca7f5abi.jpg

Kod adı Ahmet

Emniyette sorguya alınan ve bugün adliyeye sevk edilmesi beklenen şüpheli Şahin S. ile ilgili kritik detaylara da ulaşıldı. FETÖ mahrem yapılanma içerisinde yer alan S.'nin örgütteki kod adının ise "Ahmet" olduğu öğrenildi. S.'nin ayrıca örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı da tespit edildi. Şahin S.'nin FETÖ tepe yönetimiyle irtibatı da olduğu ortaya çıkarıldı.

GÜNDEM
18 ülkeden 80 FETÖ’cü paketlendi