Kısıtlamalar kalkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde hayata geçen tedbirlerle, salgının artış hızının kesildiğini açıkladı ve sevindirici haber verdi: İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni ile Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı, önemli mesajlar verdi:

Koronavirüs salgınının dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkilediği bir dönemde ne sağlık ne de yatırımlardan taviz verdik. Hayata geçirilen tedbirlerle salgının artış hızı kesildi. İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Bunun için 83 milyon hep birlikte TMM diye kısalttığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyulması gerekiyor.

DÜNYA
Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiir gerekçesiyle İran Dışişleri'ne çağrıldı

MİLLETİMİZE 45 MİLYAR LİRA KAYNAK

KİRALARDA DÜZENLEMEYE GİDİYORUZ

Çiftçiyi ve esnafı asla unutmadık. Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız. Sanayicinin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, esnafın finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik pek çok destek programını hayata geçirdik. Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik.

KORONAVİRÜS
Yerli aşı ve korunduğu oda görüntülendi

AŞI MESELESİNİ ÇÖZDÜK

YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ

Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi yeniden yapılanan küresel, siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz. Birliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak ülkemize yönelik iç ve dış tehditleri boşa çıkartıp, demokrasimizi ve ekonomimizi güçlendirerek hedeflerimize ulaşacağız.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir

CHP yatırım düşmanı

GÜNDEM
CHP Milletvekili Sera Kadıgil: CHP’de taciz ve tecavüz tabii ki olacak

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/13/12/27/resized_0e907-cf148c12barajacilisi01.jpg

Su tasarrufuna önem verelim

Erdoğan, suyun hayat olduğunu belirterek, ülkenin zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanların en verimli şekilde kullanılmasının şart olduğunu vurguladı. Oldukça kurak bir yıl geçirildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

HAYAT
Cuma hutbesi: Su, hayat ve şifa kaynağımız

2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak

Gaziantep’in 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak Düzbağ içme suyu projesinin ülkenin ikinci büyük içme suyu projesi olduğunu dile getiren Erdoğan, “Halen Kayacık Barajı ve sulamasıyla 120 bin hektarı sulanan topraklarımıza, Doğanpınar Barajı ve sulamasıyla 80 bin dekar daha ilave ederek Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz. İlk etapta 18 bin hektarlık kısmı önümüzdeki sulama mevsimine yetiştirecek, kalanları da peyderpey tamamlayacağız” dedi.

Türkmenistan’ı Türk Konseyi’ne bekliyoruz

Erdoğan, Türkmenistan’ın “daimi tarafsız ülke” statüsünü kazanmasının 25. yılı dolayısıyla düzenlenen konferansa video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında, “Türkmenistan’ın, Afganistan’da kalıcı ve sürdürülebilir barışın tesis edilmesine ve ‘Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci’ne dair katkılarından büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkmenistan’ın hem Orta Asya ülkeleri arasındaki iş birliğine hem de Orta Asya ülkelerinin bölge dışı devlet ve uluslararası kuruluşlarla yürüttüğü diyalog süreçlerine aktif katılımını takdirle izliyoruz. Bu vesileyle, Türkmenistan’ın, Türk Konseyi’ne en kısa zamanda dahil olmasını temenni ettiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:

Daima yanınızda olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı’na video mesaj gönderdi. Erdoğan, siyasi mücadeleden hak ve özgürlüklerin genişletilmesiyle ilgili çabalara kadar her alanda başarının anahtarının birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, “Bulgaristan demokrasisi içinde kendine önemli bir yer edinen Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin inşallah yeni dönemde daha kuşatıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla yoluna devam edeceğine inanıyorum. Türkiye olarak bizler de Bulgaristan’la aramızdaki iyi komşuluk, dostluk ve müttefiklik ilişkisi temelinde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

AB iki devlete esir edilmesin