Kocaeli Valiliği duyurdu: 1 Kasım'a kadar yasak

Kocaeli Valiliği, yangın riski yüksek ormanlık alanlara girişlerin 1 Kasım'a kadar yasaklandığını bildirdi.

Arşiv

Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarında yaşanan artışlar, ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliğinin orman yangınlarına neden olabileceği değerlendirildiğinden 1 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçerli olacak bazı tedbir kararları alındığı belirtildi.

Orman Yangınları Mücadele Komisyonunca alınan kararların uygulanmasına başlandığı aktarılan açıklamada, resmi tescilli mesire ve orman parkı alanları haricinde her türlü ormanlık alanlarda, mangal ve benzeri ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek ve benzeri yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması ve konaklama yapılmasının durdurulduğu aktarıldı.

Bağ bahçe temizliği amacıyla ateş yakanlara idari para cezası

Açıklamada, il sınırları içerisindeki orman idaresi tarafından düzenlenen yangın risk haritasına göre yangına hassas olacağı değerlendirilen ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı belirtilerek, ormana bitişik alanlarda ve ormana 4 kilometre mesafede 1 Haziran-1 Kasım arasında bağ bahçe temizliği amacıyla ateş yakanlara idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Ormanlık alanlar içinde ATV, UTV ve benzeri araçların önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanımının durdurulduğu aktarılan açıklamada, denildi.

Açıklamada, güvenlik birimleri ve orman muhafaza memurlarından oluşturulacak gezici gözetleme işleriyle görevlendirilen ekiplerin alınan kararların uygulanmasını titizlikle takip edeceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

GÜNDEM
Çanakkale Valiliği'nden orman yangınları karşı uyarı

EKONOMİ
Rize'de alabalık üreticilerine 10 milyon 425 bin liralık destek

ÖZGÜN
Muğla’da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale edildi

TEKNOLOJİ
Orman Genel Müdürlüğü’nün yapay zeka sistemine BM’den ’Çevre’ ödülü

DÜNYA
Rusya'da rafineri yangını: İki kişi hayatını kaybetti

EKONOMİ
Reel gelirde dünya ile makas kapanıyor

GÜNDEM
Sokak köpekleri Türkiye'nin meselesi: Çözüm için herkes dinlendi