Koronavirüs yasakları nelerdir: Yasak neleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar ve Sağlık Bakanlığı'nın bugün 81 ile gönderdiği genelge ile yeni koronavirüs tedbirleri alındı. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni yasaklar ile yayınlanan genelgede neler var? Koronavirüs yasakları nelerdir: Yasak neleri kapsıyor?

Fotoğraf: Arşiv

Yeni yasaklar ve kısıtlamalarla ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM
Gözler Kabine Toplantısında: Masada İzmir depremi ve salgın tedbirleri var

Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlardan daha fazla dikkat ve hassasiyet beklediğini vurgulayan Erdoğan, son haftalarda salgının bu şehirdeki artışının önüne ancak bu şekilde geçebileceklerini ifade etti.

açıklarken paket servis hariç olmak üzere, lokanta, restoran, hastane ile berber, kuaför, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna, internet cafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri tüm iş yerlerinde hizmetlerin 22.00'de sona ereceğini duyurdu. Peki yeni yasaklar neler? Yeni yasaklar neleri kapsıyor?

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamaları: Koronavirüste yeni tedbirler açıklandı

Koronavirüs yasakları nelerdir: Yasak neleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada yasakları şu şekilde açıkladı: "Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22’de sona erecektir."

KORONAVİRÜS
Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni genelde: Mesai saatleri değişti

Bugün ye göre ise mesai saatlerinde düzenlemeye gidildi. Daha önce Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden paylaşılan KOVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine, 4 Kasım tarihli yeni güncellemeler eklendi. Genelgeye göre alınan kararlar ise şu şekilde:

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile koronavirüs genelgesi gönderildi: İşte yeni tedbirler

Tedbirlere uymayanlar hakkında adli işlem başlatılacak

Bugünden itibaren uygulamaya geçen tedbirlere uymayan vatandaş ve işletmelerle ilgili ise adli işlem başlatılacak.

İstanbul'da tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak

Öte yandan İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi için bugün toplandı. Yapılan toplantının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya basın açıklamasında bulundu. Buna göre; 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamileler, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışacak. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesimi çalışanları 07.00'da mesaiye başlayacak.

GÜNDEM
İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?