Kritik Kabine Toplantısı başladı: Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında başladı. Tüm gözlerin çevrildiği kritik toplantıda 3 ana başlık görüşülecek. Geçtiğimiz hafta Erdoğan'ın duyurduğu esnafa kira desteği, aşı çalışmaları, okulların ne zaman açılacağı ve yılbaşında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı masaya yatırılacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı başladı. Vatandaşların merakla beklediği toplantının ana gündem maddesi, kiralarla ilgili yapılacak düzenleme olacak. Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı kabine toplantımızın ardından açıklamış olacağız"

EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi: Kiralarda atılması beklenen üç adım

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bakanlar Kurulu'nun yoğun mesaisi içerisinde bir diğer önemli başlık ise, perşembe günü başlayacak olan yılbaşı tatilinin hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceği olacak. Bu kapsamda "Yılbaşında 4 günlük yasak olacak mı?" sorusu da en yetkili ağızdan cevabını bulmuş olacak.

EKONOMİ
Vakıflar’dan bir erteleme daha bekleniyor: İşletmelere nefes aldırdı

Okullar ne zaman açılacak?

Diğer yandan ocak ayının ilk pazartesi gününde başlanılması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, vaka sayıları nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı ve yarı yıl tatilinin erkene alınıp alınmayacağı da karara bağlanacak.

GÜNDEM
Yılbaşında kısıtlama 3 gün mü olacak?

GÜNDEM
56 saatlik kısıtlama öncesi İstanbul trafiği kilit: Yoğunluk yüzde 65'e çıktı