‘Ladin’ söylemi karşılık buldu

15 Temmuz darbe teşebbüsünün emir ve talimatlarını veren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'e ilişkin Türkiye'nin ABD kamuoyuna verdiği 'Ladin' mesajı karşılık buldu. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın danışmanı Michael Flynn'in “Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor” sözleri, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın dile getirdiği görüşlerin ABD tarafından kabul edildiği anlamına geliyor.

Yeni Şafak Ayfer Mallı

Trump kabinesinde ismi Savunma Bakanlığı için geçen Flynn, “11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?” açıklaması yapmıştı.

DOĞRU ÖRNEK ETKİLİ SONUÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ, sık sık ABD'deki 11 Eylül saldırılarının sorumlusu Usame Bin Ladin ile Türkiye'deki 15 Temmuz darbe teşebbüsünün sorumlusu Fethullah Gülen arasındaki benzerliğe dikkat çekmişti. Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Washington'da 26 Ekim'de yaptığı görüşmede, “Obama'ya ve ailesine suikast girişimi olsa, Beyaz Saray bombalanmış olsa, Kongre binası bombalanmış olsa, halkın üzerine savaş uçaklarından bomba atılmış olsa, tank sürülmüş olsa, silahlarla halk ayrım gözetmeksizin taransa, 241 sivil ABD vatandaşı ölmüş, 2 bin 194 kişi yaralanmış olsa, bütün bu eylemleri yapan teröristlerin sevk ve idare edicisi kişi de Türkiye'de bulunmuş olsa, ABD halkı ve ABD böyle bir teröristin serbest hareket etmesinde hangi duyguya sahip olursa Türk halkı da aynı duyguya

sahiptir” demişti.