Maket uçak saldırısında FETÖ parmağı

Operasyonlarla hareket edemez hale gelen PKK’lı teröristler 18 Mayıs’ta Diyarbakır, 20 Mayıs’ta ise Batman ve Şırnak’ta askeri birliklere maket uçakla saldırdı. O uçakların silahlı hale gelmesinde FETÖ’nün parmağı çıktı. Örgüt üyesi Gürbüz Sevilay, bunun için Ukraynalı uzmanları Suriye’ye götürerek PKK/PYD elebaşı Mazlum Kobani’yle tanıştırmış.

MİT’in Özbekistan’dan paketleyip getirdiği FETÖ’cü Gürbüz Sevilay, PKK’nın Ukrayna’dan aldığı maket uçaklara örgütün aracılık ettiğini itiraf etti.

ABDULLAH SARİCA

Milli İstihbarat Başkanlığı’nın (MİT) Özbekistan’daki operasyonuyla 15 Şubat’ta Türkiye’ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Gürbüz Sevilay, terör örgütü PKK/YPG ile olan kirli iş birliğini en ince ayrıntısına kadar anlattı. 2019’da Irak ve Suriye’deki PKK/KCK-PYD/YPG-SDG mensuplarının füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019’da ilk olarak Irak’ın kuzeyine gittiğini anlatan Sevilay, “Kamışlı’ya yakın bir yerdeki petrol kuyularının olduğu bölgeye geldik. Burada ‘çıkartılan petrolü ABD’ye veriyoruz. Bu bölgeyi insansız hava araçlarından korumamız lazım’ dediler. Ben de istedikleri silahları temin edebileceğimi söyledim” ifadelerini kullandı. Sevilay, bir örgüt üyesiyle silahları almak için Ukrayna’ya gittiğini anlattı.

GÜNDEM
C4 yüklü maket uçakla saldırı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/03/05/33/resized_7ee86-d7afb64apkkmaketucak1.jpg

ABD’DEN UÇAKLA PARA GELİYOR

GÜNDEM
Teröristlerden maket uçakla saldırı girişimi: Havada imha edildi

MAZLUM KOBANİ’YLE GÖRÜŞMÜŞ

Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile görüştüğünü belirten Sevilay, şunları söyledi:

GÜNDEM
Maket uçak mercek altında: Teknolojik heyet araştıracak

MAKET UÇAK PARMAĞI

GÜNDEM
PKK’nın drone pilotlarını ABD eğitiyor

GÜNDEM
PKK maket uçakla saldıracaktı