Marmara’yı müsilaj belasından kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Denizi’ndeki salya sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talimat verdiğini söyledi. Hızla adım atacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Haliç’i nasıl temizlediysek başta Marmara olmak üzere müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız” dedi.

Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’ndeki törenle, 10 ayrı millet bahçesinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Törene katılan minik çevre müfettişleri ile fotoğraf çektiren Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.

Yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’nde düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 ayrı millet bahçesini açtı. Erdoğan, denizlerdeki salya sorununa ilişkin önemli mesajlar verdi:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/06/05/02/resized_a9e8d-95f09332salya.jpg

BAKANIMA TALİMAT VERDİM

Son dönemde Marmara’da karşımıza çıkan müsilaj gibi sorunların kaynağı arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır. Bu konuda Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim. Hiç gecikmeden ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi niye bunu yapmıyor, İzmir niye yapmıyor, Konya bunu niye yapmıyor, şu niye yapmıyor, bu niye yapmıyor?’ demeyeceğiz. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonuna alacaksınız, üniversitelerle beraber el ele verip bütün başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız.

HİÇ GECİKMEDEN ADIM ATMALIYIZ

ORTAK GAYRETLE ÜSTESİNDEN GELİRİZ

Tabii iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığındaki artışın da bu tabloda önemli bir payı var. Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara’nın 91 ayrı noktasında, karada da tüm atık su arıtma, katı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde şu anda denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası ancak belediyelerden üniversitelere ve özel sektörümüze kadar tüm kurumlarımızın ortak gayretiyle çözülebilecek bir sorundur. Hazırladığımız eylem planıyla tüm kurumlarımızın katkısını alarak bu meselenin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/06/05/00/resized_92646-cda4ad2fmerve.jpg

Merve’yi sevindirdi